Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sníh na jižní Moravě komplikuje dopravu. Autobusy nejezdí a mají zpoždění

Sněžení a teploty kolem nuly od rána komplikují dopravu na jižní Moravě. Linkové autobusy na několika zastávkách v různých částech kraje nezastavují, na jiných místech hlásí až hodinové zpoždění. Hlavní tahy jsou většinou s opatrností sjízdné po chemickém ošetření, na Znojemsku hrozí náledí. Více nehod evidují v souvislosti s počasím policisté.

Autobusy zatím nezajíždějí do Výrovic na Znojemsku, Biskoupek na Brněnsku, Moravské Nové Vsi na Břeclavsku nebo Mikulčic na Hodonínsku. Kvůli sněhu a náledí mají spoje zpoždění pět až 20 minut, výjimečně i hodinu. Potíže se sjízdností jsou třeba mezi Otnicemi a Milešovicemi na Vyškovsku nebo u hradu Veveří, kde ráno sjel autobus ze silnice. Záchranáři tam ošetřili jednoho člověka, kromě toho od rána zaznamenali několik úrazů po pádu na náledí nebo sněhu, řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Policisté od půlnoci do 10:00 evidují tři nehody se zraněním, 19 bez zranění, devět střetů se zvěří a 13 ohlášených událostí, jako je třeba uvízlý kamion nebo nesjízdnost silnice. „Většina souvisí s počasím, nehody nejsou nijak vážné. Hned po půlnoci jsme ale řešili třeba v Kunštátě na Blanensku v kopci uvízlý kamion, který převážel živá kuřata. Tam kdyby se déle vyprošťoval, tak mohla hrozit jejich smrt," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jihomoravský kraj, doprava, počasí, zima, sníh, autobus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh na jižní Moravě komplikuje dopravu. Autobusy nejezdí a mají zpoždění  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.