Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Sníh a mráz na jižní Moravě trápí záchranáře. Vyjíždí k desítkám případů zraněných chodců

Záchranáři v Jihomoravském kraji od víkendu kvůli nepříznivému počasí evidují několik desítek lidí, kteří se zranili po pádu na chodníku. Více jich bylo v sobotu, úrazy následkem pádu však pokračují i dnes.

„Nejvíce výjezdů s tím souvisejících jsme měli v sobotu, šlo o nízké desítky. Docházelo k pádům na rozbředlém sněhu nebo náledí. Jednalo se především o úrazy dolních a horních končetin a týkalo se to celého regionu," popsala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová

V sobotu nejen v regionu vydatně sněžilo. „I naše sanitky měly problém v některých situacích dostat se na místo k pacientovi, protože vzhledem ke sněhové kalamitě to někdy bylo skutečně komplikované," uvedla a doplnila, že častěji vyjížděli i k dopravním nehodám.

„V neděli byla situace i vzhledem k počasí lepší, k úrazům po pádu na chodníku jsme vyjížděli v jednotkách případů. K jednotkám případům jsme vyjížděli i dnes ráno," uvedla mluvčí.

Ojediněle sněžit má v kraji podle předpovědi meteorologů i v pondělí. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat mezi minus čtyřmi až minus jedním stupněm Celsia. V platnosti je výstraha meteorologů před možností tvorby sněhových jazyků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky jižní Morava, záchranáři, zranění, zima, pád, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh a mráz na jižní Moravě trápí záchranáře. Vyjíždí k desítkám případů zraněných chodců  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.