Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Užijte si výlet za bylinkami klidně i v zimě 

PR článek

Milujete bylinky a rádi byste se dozvěděli, jak to funguje při výrobě porcovaných biočajů?  Vydejte se s přáteli nebo vaší rodinkou do Čejkovic na Hodonínsku, kde sídlí firma Sonnentor. Čeká tam na vás místo plné vůní, zážitků a dobré nálady.

Bylinkáři z jižní Moravy

Firma Sonnentor patří k předním evropským zpracovatelům bylin a koření z ekologického zemědělství. Víc jak třicet let z nich v Čejkovicích vyrábí kvalitní biočaje, které si získaly své zákazníky díky lahodným recepturám a originálnímu designu čajových krabiček. Firma jde příkladem udržitelného hospodaření s ohledem na člověka a přírodu. Podařilo se jim rekultivovat brownfield, pečují o své zaměstnance a spolupracují s chráněnými dílnami. Letos v říjnu byli oceněni jako Firma roku 2023 v krajském kole celostátní soutěže. 

Zajímavostí je, že tato výrobní firma je zároveň i oblíbeným turistickým cílem. Během pravidelných exkurzí, které je možné celoročně navštívit, seznamují v Sonnentoru zcela transparentně všechny zájemce procesem výroby čajů od zpracování suroviny až po finální kompletaci obchodního balení čajových krabiček. 

Exkurze po celý rok

Letos na jaře zahájili v Sonnentoru provoz v nové ekologické budově Solis, jejíž součástí je také zbrusu nová zážitková exkurze. Seznámí vás s příběhem zrození bylinky na poli, pečlivým procesem pěstování i samotnými pěstiteli. Během exkurze navštívíte statek, přenesete se na návštěvu k farmářům ze zahraničí a načerpáte informace o ekologickém zemědělství a udržitelnosti. Děti se mohou těšit na množství interaktivních prvků a raráškovu jeskyni, kam je zapovězen vstup všem dospělým. Děti si mohou užít hru o voňavý dáreček, která celou exkurzní trasu doplňuje. To vše zažijete v unikátních designových prostorách umístěných nad výrobními prostory, kde skleněnými průhledy vidíte, co se děje ve výrobě. 

Bylinkový ráj

Návštěvnické centrum Bylinkový ráj je otevřeno celoročně od pondělí do neděle. Zavřeno je jen o Velikonocích a Vánocích. Kromě exkurze mohou hosté zavítat také do čajového salonu s kavárnou nazvaného Čas na čaj a ochutnat zde nejen vynikající čaje, ale třeba také biokávu, kterou pro Sonnentor vypěstovali farmáři v Nikaragui a Peru. Všichni, kteří si rádi  dopřejí něco sladkého, budou nadšeni z širokého výběru domácích dezertů. Netřeba dodávat, že v místě samém je i prodejna, kde se nachází kompletní sortiment slunečních produktů této firmy, tuto možnost rádi využijí návštěvníci pro doplnění domácích zásob čajů, koření a jiných dobrot. 

3, 2, 1 akce!

V Bylinkovém ráji Sonnentor se pořád něco děje. Akce s bohatým programem se tu konají po celý rok. Letos na podzim se můžete těšit třeba na Strašidelnou sobotu, která proběhne 4. 11. Připravena je speciální strašidelná exkurze, dýňová dílna a koktejlový bar U Bludičky, kde bude čekat na každého návštěvníka v masce drink zdarma.  Vstup na akci je bezplatný, více se dozvíte na stránkách sonnentor.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Čaje, Sonnentor, Výroba, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vanda Kadeřábek

Mají důchodci snížené vstupné ? 30 % důchodců je singl - a ti to mají finančně dost triskní...

Středa, 25. října 2023, 23:24Odpovědět

Užijte si výlet za bylinkami klidně i v zimě   |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.