Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na skupinku dětí v Brně zaútočili sršni. Devět školáků skončilo v nemocnici

, aktualizováno 27. září 2023, 12:00

Jihomoravští záchranáři ve středu zasahovali u netypické a náročné události. Skupinku školáků v brněnských Židenicích dopoledne pobodali sršni. Zdravotníci na místě ošetřili čtrnáct malých pacientů, z toho devět odvezli do Dětské nemocnice. Ačkoliv nikdo ze zraněných nebyl ve vážném stavu, děti byly vystrašené a měly akutní stresovou reakci.

Sedm jednotek vyslali zdravotníci na jižní Moravě do městské části Brno-Židenice, kde na ně čekala skupinka vystrašených školáků a sršní hnízdo. Bzučící hmyz pobodal čtrnáct dětí, které navíc trpěly akutní stresovou reakcí. Devět pacientů zdravotníci neodkladně převezli do brněnské Dětské nemocnice.

Žádné naštěstí nebylo ve vážném stavu, byly z pochopitelných důvodů vystrašené. Také z tohoto pohledu šlo o náročný a mimořádný zákrok,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Na místo vyrazily dva lékařské vozy, tři záchranářské posádky, velkokapacitní sanitka a inspektor provozu.

O likvidaci hnízda se poté postarali hasiči, kteří požádali o asistenci strážníky. „Tři hlídky uzavřely cesty vedoucí lesoparkem Akátky, aby roj neohrozil další chodce,“ doplnil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JmK

Štítky Brno, hmyz, děti, záchranáři, zzs, školáci, zásah, sršeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na skupinku dětí v Brně zaútočili sršni. Devět školáků skončilo v nemocnici  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.