Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vaňková se vyjádřila k nové zprávě o bytové kauze. Kvůli článku rezignovat nehodlá

Brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS) nemá žádné nové informace týkající se kauzy přidělování nebytových prostor v Brně. Policie ji ohledně toho naposledy kontaktovala před třemi lety, od té doby ne. Odmítla tvrzení vyplývající z textu Seznam Zpráv, že by prostory v domě v ulici Hlinky měly původně sloužit pro ni k vybudování bydlení.

„Jedná se pořád o stejnou záležitost, na kterou bylo několikrát upozorňováno. Moji příbuzní v roce 2012 požádali o přidělení prázdných půd, které jim byly přiděleny. Měli si tam vybudovat byty, ale došlo ke změně rodinné situace, a tak prostory vrátili městské části. Nyní je nová informace, kterou mají údajně novináři od policie. Mě naposledy kontaktovala policie před třemi lety, od té doby ne. Já žádné nové informace nemám," sdělila primátorka.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) podle Seznam Zpráv Vaňkovou s kauzou spojují. „Policejnímu orgánu se jeví jako věrohodná verze, že půdní prostory byly původně určeny pro Markétu Vaňkovou, která měla nájemní smlouvy formálně uzavřeny na svého švagra a jeho družku, kteří sami neměli dostatek finančních prostředků na případnou výstavbu bytů," napsali podle serveru vyšetřovatelé.

Vaňková tyto informace označila za překvapující. „Nevím, jak se dané informace mohly pravděpodobně z policejního spisu dostat k novinářům. Zaznívá, že půdní prostory měly být připravovány pro mě, ale tak to nebylo. Co se týče dalších otázek ohledně mé role, kdy jsem byla radní Brna-střed, to je předmětem prošetřování. Já jsem se k tomu policii vyjádřila a dokud záležitost neskončí, není vhodné vyjadřovat stanovisko přes novináře," řekla. Na otázku, zda hlasovala pro přidělení prostor příbuzným či nikoliv, uvedla, že si to nepamatuje. „Myslím si ale, že jsem nehlasovala," dodala.

Na další otázky týkající se třeba toho, zda její manžel půjčil svému bratrovi peníze na rekonstrukci prostor nebo toho, zda její příbuzní půdní prostory skutečně vrátili do městského bytového fondu, neodpověděla. „Je to předmětem vyšetřování a já se k tomu ráda vyjádřím policii," uvedla.

Podle Vaňkové se ji na kauzu neptali dnes ani kolegové z rady a nebylo to tématem. Dodala, že by v tomto případě nenabídla rezignaci tak, jak tomu bylo u fotografie s bílým práškem. Její spolustraník Petr Kratochvíl novinářům řekl, že o případu nemá dostatek informací na to, aby jej komentoval.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Markéta Vaňková/Facebook

Štítky Brno, Vaňková, primátorka, byty, kauza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Beránek

Já ji věřím, její duše je čistá jako pravý nefalšovaný kolumbijský heroin, ona by nebyla schopna nějaké špatnosti, vždyť pracovala u Blažka.

Pátek, 25. srpna 2023, 01:15Odpovědět

Roland von Wagen

Že po nocích šňupe kokeše s kdejakým xindlem je mi celkem buřt. Že krade a podvádí mi už tolik jedno není.

Čtvrtek, 24. srpna 2023, 15:17Odpovědět

Milan Hladký

Tak přece nesla do politiky, aby nekradla ...

Čtvrtek, 24. srpna 2023, 12:03Odpovědět

Vaňková se vyjádřila k nové zprávě o bytové kauze. Kvůli článku rezignovat nehodlá  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.