Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brnem se prohnala silná bouřka. Zastavila vlaky a polámala stromy

, aktualizováno 22. srpna 2023, 21:05

Silná bouřka zasáhla část moravské metropole. Vítr lámal stromy a poškozoval střechy domů. Problémy způsobil také na železnici, kde se zastavil provoz na trati mezi Brnem a Chrlicemi. Hasiči evidují kolem osmé hodiny téměř padesát výjezdů. Problémy hlásí také na Znojemsku.

Bouřka přešla okolo 18:00 přes Brno. Hasiči evidovali od 16:00 do 20:00 padesátku událostí, kde si lidé vyžádali jejich pomoc, řekl mluvčí jihomoravských hasičů Štěpán Komosný.

„Naprostá většina hlášených událostí je na území Brna, nejčastěji jde o spadlé stromy. Postupně ale začínáme řešit i poškozené střechy, silně poškozená je přízemní budova v Hájecké ulici, kde hasiči čekají na příjezd statika, aby posoudil celkový stav," uvedl Komosný. Dodal, že další hlášení o škodách operační středisko stále přijímá.

Kvůli poruše na trakčním vedení kvůli spadlému stromu přestaly jezdit vlaky z brněnského hlavního nádraží do Chrlic, je zavedena náhradní autobusová doprava. „Nejedná se o hlavní koridor. Předpoklad odstranění poruchy je 22:00," uvedl pro mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Okolo 19:00 se vytvořila další silná bouře na Znojemsku, postupovala směrem na severovýchod k jižní části Brna. V souvislosti s touto bouří hasiči k 20:00 zaznamenali jednotlivé výjezdy na Znojemsku a Brněnsku, škody ale mohou lidé nahlásit i později.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Brno, HZS, Jihomoravský, Počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Chrlice Chrlice - prej tam byla vichčice - taky taky taky - že nejely tam vlaky.....kde je pravda?

Středa, 23. srpna 2023, 14:35Odpovědět

Lenka Kuchařová

Bydlím na brněnském sídlišti Vinohrady a tady spadlo jenom pár kapek a když jsem odcházela v 17.00 z práce ve středu města,tak tam to nebylo o nic lepší.

Úterý, 22. srpna 2023, 21:39Odpovědět

Baron Kocharovski

potvrzuji: brno-střed, (přesně v 18,00 hod.) začalo mírně poprchávat a trvalo to cca 5 minut. žádný déšť se de facto nekonal! (chrlice..., to taky "není brno," ale nějaká periferie).

Středa, 23. srpna 2023, 11:54Odpovědět

Brnem se prohnala silná bouřka. Zastavila vlaky a polámala stromy  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.