Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do Brna se valí svátek módy. Výstaviště zaplní oblečení, návrháři i celebrity

S velkým očekáváním vyhlíží milovníci módy víkendovou akci na brněnském výstavišti, kam se půl roce znovu sjedou návrháři, aby představili nejnovější novinky na trhu při veletrhu Styl a Kabo. Pořadatelé slibují hojnou účast vystavovatelů z Česka i zahraničí.

Módní svátek patří mezi nejtradičnější akce, které se v prvorepublikovém objektu brněnského výstaviště konají. Veletrh, jenž se uskuteční v termínu od 19. do 21. srpna, se letos koná po jednašedesáté a patří mezi návštěvnicky nejatraktivnější veletrhy. Zájem mají rovněž vystavovatelé, jejichž účast po období covidu a ekonomické krizi opět roste. Letos se přihlásilo přes 160 firem, což je o zhruba deset více než v únoru, kdy se konala akce naposledy. Téměř polovina společností pochází ze zahraničí, díky čemuž se zaplní největší veletržní pavilon P. Značky přivezou například obchodníci z Pákistánu, Indie i Ukrajiny.

„Těší nás, že zájem o veltrhy se po covidu postupně vrací. Platí to i o Styl a Kabo. Ze zahraničí pochází 40 procent firem. Nejvíce jsou tradičně zastoupeny společnosti z Německa a Slovenska. Letos dorazí také firmy z Litvy, Rumunska i Turecka, ze kterého delegace naposledy kvůli zeměstření zrušila účast,“ pochvaluje si ředitel veletrhů Styl a Kabo Martin Škarka.

Součástí akce jsou tradičně módní přehlídky. Například v neděli vystoupí známé modelky i herečky při Summer Style Fashion Show. Na přehlídkovém molu se projdou známé kulturní osobnosti třeba Hana Vágnerová, Eva Decastelo, či Tereza Fajksová. V plánu jsou také odoborné přednášky nebo doprovodný program. Veškerý program najdou zájemci na webu Veletrhů Brno. 

Organizátoři zároveň upozorňují, aby lidé, kteří chtějí na svátek módy zavítat, vyjeli v předstihu. V části veletrhů se buduje hokejová aréna a další stavební práce jsou v okolí výstaviště. Dělníci pracují například na rozšíření D1, pracují v nedaleké Baurově ulici nebo v ulici Poříči na protipovodňových opatřeních. 

Ohodnoť článek

Foto BVV

Štítky Brno, BVV, Móda, Styl a Kabo, Výstavnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna se valí svátek módy. Výstaviště zaplní oblečení, návrháři i celebrity  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.