Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Před policisty na dálnici u Brna utekl řidič kamionu. Ve voze se krčilo 58 migrantů

, aktualizováno 14. srpna 2023, 10:13

Nákladní auto s maďarskou poznávací značkou, které v nákladovém prostoru převáželo téměř šest desítek migrantů, zastavili jihomoravští policisté na dálnici D1 za Brnem ve směru na Prahu. Policie původně plánovala pouze rutinní kontrolu, šofér voze se ale lekl, zastavil a ihned se dal na útěk.

Na téměř šedesát migrantů ukrytých v nákladovém prostoru kamionu náhodou narazila policie kousek za Brnem při běžné prohlídce. „Dálniční hlídka chtěla nákladní vůz zkontrolovat. Dřív než ho ale začala pomocí majáků navádět k odpočívadlu, což je běžný postup, řidič při pohledu na policejní automobil zazmatkoval, zastavil v odstavném pruhu a utekl mimo dálnici," popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Ve vozidle policisté odhalili 58 migrantů. Na dálnici pro ně přijel policejní autobus, policisté poté museli zjistit jejich totožnost i národnost, aby mohli k výslechům přizvat tlumočníky. Pozdějí zjistili, že jde o uprchlíky ze Sýrie, celkem 51 mužů, dvě ženy a pět dětí. Po převaděči a řidiči v jedné osobě policisté pátrají.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Brno, migranti, dálnice, D1, doprava, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Tady by pomohl pes. Recidivistům hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty. O důvodech dnešního stavu bahna viz moje odstavce ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Pondělí, 14. srpna 2023, 13:53Odpovědět

Před policisty na dálnici u Brna utekl řidič kamionu. Ve voze se krčilo 58 migrantů  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.