Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Projekt Hýbeme se hezky česky pomáhá dětem i dospělým již 3 roky

PR článek

Projekt HÝBEME SE HEZKY ČESKY v letošním roce podporuje výlety a pohybové aktivity rodin s dětmi po celé zemi. Samotný projekt vznikl na počátku 2021 s cílem podpořit po pandemii návrat dětí ke sportu. Díky spolupráci s Českou obcí sokolskou se do něj zapojily desítky tisíc lidí a tisíce sportovních týmů a klubů. PENNY v jeho rámci podpořilo dětský sport finanční a materiální podporou v hodnotě přes 13 miliónů korun.

Ve třetím roce existence projektu došlo k jeho zásadní proměně. „Cítili jsme a vnímali, že chceme podporovat pohyb všech, protože pohyb rovná se zdravý životní styl. Postupně jsme se tedy rozhodli více a více zapojovat celé rodiny. A to se, i díky našemu hlavnímu partnerovi České obci sokolské, daří více a více. Spolupráce se Sokolem postupně přerostla i do dalších aktivit spojených s pohybem. Jsme partnerem Sokolského běhu republiky a společně připravujeme řadu dalších aktivit. Úzce spolupracujeme i na letošním ročníku HÝBEME SE HEZKY ČESKY, kdy jsme koncept posunuli ještě blíže k aktivitám pro celé rodiny od malých dětí až po seniory,“ popisuje Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY.

POMÁHÁME HEZKY ČESKY

Aktivity PENNY Česká republika na poli udržitelnosti a společenské odpovědnosti, protože všude, kde působí, je všem dobrým sousedem.

Více informací ZDE

V letošním roce tak v rámci projektu tráví společná odpoledne celé rodiny. V menších městech po celé republice se na výletech, které PENNY připravuje spolu s místními jednotami České obce sokolské setkávají děti, rodiče i senioři. Připraveny jsou pro ně trasy okolo dvou a pěti kilometrů, na nichž společně plní nejrůznější úkoly zaměřené na sport a rozvoj motoriky, ale také na vzdělávání s důrazem na ekologii a odpovědné chování k našemu okolí. V cíli pak každý účastník dostává odměnu za splněné úkoly a absolvování dané trasy. Součástí programu je pak také ochutnávka privátních značek PENNY a na vybraných místech i promítání filmu Děti Nagana nebo koncert Michala Davida.

První výlety HÝBEME SE HEZKY ČESKY 2023 se uskutečnily v Milovicích, Dačicích a Židlochovicích nebo Mníšku pod Brdy či Vlašimi. V sobotu 22. července se mohou těšit lidé v Jablonci nad Nisou, kde akce vyvrcholí koncertem Michala Davida. V září a na podzim navštíví PENNY s HÝBEME SE HEZKY ČESKY kromě dalších míst také Hronov, Přerov, Litovel, Choceň nebo Český Krumlov. Aktuální kalendář výletů najdou zájemci na internetové adrese HÝBEME SE HEZKY ČESKY.

Pojďte s PENNY a se Sokolem na výlet i koncert Michala Davida

Historie projektu, který byl hodnocen velmi pozitivně nejen veřejností, ale i mezi odborníky, když mimo jiné získal druhé místo v rámci udílení cen IMC Czech Awards za rok 2021 v kategorii Charitativní a neziskový marketing, CSR kampaně, se začala psát na jaře roku 2021. „Celý projekt vznikl spontánně. Vnímali jsme, jak děti v době pandemie zlenivěly, protože prostě nemohly sportovat, jak se zhoršila jejich tělesná zdatnost, a současně v jaké situaci se tehdy nacházely sportovní kluby na malých městech. Tehdy jsme se rozhodli je finančně a materiálně podpořit,“ popisuje Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY. Během prvních dvou let tak PENNY v rámci projektu HÝBEME SE HEZKY ČESKY rozdělilo mezi 894 týmů z více než dvou tisíc přihlášených finanční a materiální podporu ve výši přes 13 miliónů korun.

„Od počátku jsme nechtěli soutěž pro jednoho vítěze s jednou velkou cenou, naopak bylo naším cílem podpořit děti po celé zemi. Naše prodejny jsou na více než čtyřech stech místech České republiky a my chceme být lidem žijícím v jejich okolí dobrým sousedem a dělat vše, co jim život zkvalitní nebo usnadní. Proto od nás dostali podporu kluby ve všech regionech a do soutěže jsme zapojili i naše zákazníky.“

Projekt od počátku podpořili i přední čeští sportovci, ať už fotbaloví internacionálové Vladimír Šmicer nebo Jan Koller, atleti David Svoboda a Bára Malíková či olympionik šermíř Alex Choupenitch.

O společnosti PENNY MARKET Česká republika
Společnost Penny Market s.r.o. je dceřinou společností mezinárodního obchodního řetězce REWE, který je jednou z největších světových obchodních společností. Na český trh vstoupil Penny Market v roce 1997 a zaměřil se zejména na rozvoj prodejní sítě v regionech. Díky tomu dnes provozuje více než 410 prodejen, tedy nejširší síť v ČR, a poskytuje práci více než 6 000 zaměstnancům. Pravidelně slaví úspěchy v programu Volba spotřebitelů a svým zákazníkům nabízí věrnostní program PENNY karta.

Ohodnoť článek

Štítky penny, hýbeme se hezky česky, projekt, česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt Hýbeme se hezky česky pomáhá dětem i dospělým již 3 roky  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.