Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno upravilo nároží Šumavské a Kounicovy. U křižovatky si lidé odpočinou

Dělníci, kteří pracovali v Brně na nároží ulic Šumavská a Kounicova, si dávají od přestavby pauzu. Po několika měsících dokončili první část projektu, a na místě tak přibyla zeleň a lavičky, zmizely také nevzhledné stánky. Na úpravy, jež čítají proměnu parkoviště či výtah k budově magistrátu, si ale lidé ještě počkají.

O přestavbě lokality v okolí ulice Šumavská se mluví už několik let. Teprve minulý rok na jaře ale vedení brněnské radnice dostalo představu, jak bude prostranství u křižovatky Kounicovy a Šumavské vypadat. Nyní stavbaři dodělali první část slibovaných změn.

Hlavních úprav dostála asfaltová plocha, kterou dělníci sjednotili a vydláždili. Z místa zmizely i nepříliš vzhledné stánky s občerstvením. Naopak přibyly odpadkové koše nebo lavičky a s nimi i možnost odpočinku ve stínu nových stromů. Radost město udělalo také cyklistům, kterým dalo stojany na kola. Celý prostor je nyní bezbariérový.

Řidiči si počkají

Pokračování projektu chystá vedení Brna na druhou polovinu následujícího roku. Další etapu věnuje řidičům a lidem, kteří část města navštěvují kvůli nákupu v supermarketu nebo práci v tamních kancelářích. Součástí plánu je úprava a reorganizace parkoviště, kde bude devatenáct parkovacích stání včetně míst pro vozíčkáře.

Nově stavbaři vyřeší také systém vjezdu a odjezdu na parkoviště. Šoféři se svými auty zamíří přímo do ulice Sevřená, což předejde nebezpečným situacím, které vznikaly při vjíždění vozidel přímo do křižovatky Šumavské a Kounicovy.

„Podél chodníku mezi kolmými parkovacími plochami bude vysázeno vzrostlé stromořadí se čtyřmi okrasnými třešněmi. Čtyři stání pro auta budou také podél Šumavské. U vjezdu a výjezdu z parkoviště budou tři podzemní kontejnery na tříděný odpad,“ dodal radní pro oblast územního plánování Petr Bořecký (ANO).


Vizualizace nároží ulic Šumavské a Kounicovy. FOTO: Magistrát města Brna

Další výraznou změnou bude výtah, jenž se objeví na terase u budovy magistrátu. Po bočních stranách objektu nechají vyrůst popínavé rostliny, které výtahovou stěnu časem zakryjí. Město nyní čeká na schválení projektové dokumentace. První část změn za téměř deset milionů korun zvládli stavbaři od března dokončit už v červnu.

Podílejte se na obsahu Drbny

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tereza Pulgretová

Štítky Brno, Šumavská, oprava, revitalizace, Kounicova, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno upravilo nároží Šumavské a Kounicovy. U křižovatky si lidé odpočinou  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.