Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Při požáru v Brně se zranilo šest lidí. V nemocnici skončili i dva policisté

Šest lidí, z toho dva policisté a jeden hasič, se zranilo při požáru v Brně v bývalém průmyslovém areálu v ulici Rumiště. Hořel odpad v jednom z domů, požár poškodil i střechu objektu. Příčina požáru i výše škody zatím není známa.

U požáru ve vybydlené budově v centru města zasahovali jihomoravští hasiči a policisté. Požár mělo operační středisko nahlášeno po 16:00. „Hořel odpad v jednom z domů. Z domu jsme zachránili tři lidi, z toho dva s popáleninami, jeden se nadýchal kouře," sdělil mluvčí hasičů Fiip Venclovský. 

Oheň, který vzplanul v nízkém domě, postupně poškodil i střechu objektu. Na místě bylo podle Venclovského okolo deseti jednotek hasičů. Požár hasiči kolem 17:00 lokalizovali, vyhledávali skrytá ohniska. Plameny zcela uhasili okolo 17:30. 

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová uvedla, že se zranilo šest lidí, z toho tři civilisté. Jeden byl popálený těžce, jeden lehce, třetí se nadýchal kouře. Všichni skončili ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně. 

Při zásahu se zranili také dva policisté, kteří se nadýchali kouře. Záchranáři oba převezli k dalšímu ošetření do Vojenské nemocnice. Zranil se i jeden z hasičů, kterého zdravotníci po ošetření ponechali na místě. Bothová dodala, že měli na místě sedm prostředků včetně velkokapacitního sanitního vozu.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR, ZZS JMK

Štítky Brno, požár, hasiči, záchranáři, policie, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru v Brně se zranilo šest lidí. V nemocnici skončili i dva policisté  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.