Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na hudební festival mířilo desítky kilo zkaženého masa. Kamion neměl ani chlaďák

Pořádné zažívací problémy se valily po dálnici D46 na návštěvníky hudebního festivalu v Ostravě. Kamion vezl na akci přes 80 kila zkaženého masa. Zásilka nakonec dílem náhody a přítomnosti inspektorů z veterinární správy na místo nedorazila. Náklaďák chytili u Vyškova při silniční kontrole.

Státní veterinární správa (SVS) vyrazila do terénu společně s policisty. V horkém letním dni kontrolovali automobily. Při jedné takové namátkové akci si vyhlédli nákladní automobil na dálnici D46 u odpočívky nedaleko Vyškova. Řidič měl namířeno do ostravských Vítkovic na hudební festival a s sebou vezl objemný náklad. Celkem měl v úložném prostoru desítky kilo masa. Jenže mražené drůbeží, vepřové a další masné pochutiny nebyly v pořádku.

„Potraviny živočišného původu byly neznámého původu a s prošlým datem použitelnosti. Některé navíc vykazovaly smyslové změny, protože vozidlo nebylo vybaveno funkčním chlazením. Veterinární inspektoři proto nařídili neškodné odstranění všech těchto produktů. Živočišné produkty původně směřovaly na hudební festival v Ostravě-Vítkovicích,“ sdělil mluvčí SVS Petr Vorlíček s tím, že teploměr ukazoval v den kontroly přes 30 stupňů. 

Veterináři se po zjištění rychle pídili potom, kdo nese za zásilku odpovědnost. Provozovatele kontaktovali a řekli mu, že má problém. „S kontrolovaným subjektem povede SVS správní řízení za porušení zákona o potravinách, za přestupek lze provozovateli uložit pokutu až do výše 50 milionů korun. Vzhledem k tomu, že za nevyhovujících podmínek byly přepravovány také produkty rostlinného původu, na místo dorazily také inspektorky Státní zemědělské potravinářské inspekce,“ dodal Vorlíček.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SVS

Štítky Vyškov, SVS, Veterináři, Festival, Hudba, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Jeřábek

No, takže to by doslova byla Colours of Ostrava...to by byli barvy v xichtech,až by z tý flákoty házeli metly...

Úterý, 11. července 2023, 22:16Odpovědět

Baron Kocharovski

to je vrchol! pokutu alespoň půl mega a zákaz podnikání třeba na 10 let! jinak si to někteří "srá*či" budou dovolovat pořád znovu! :-(((

Úterý, 11. července 2023, 17:41Odpovědět

Na hudební festival mířilo desítky kilo zkaženého masa. Kamion neměl ani chlaďák  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.