Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně povolali na přehradu policisty na koních. Chceme pořádek, tvrdí úřad

Na Brněnské přehradě bude letos bezpečněji. Vedení městské části Brno-Bystrc to slíbili strážníci a policisté, kteří v lokalitě navýšili počet svých hlídek. Celé prázdniny tak budou dohlížet na to, aby se u vody lidé neopíjeli a nerušili klidný čas, který v okolí vodní nádrže rekreanti tráví.

Se začátkem prázdnin a nástupem horkých dnů začaly na přehradu v jihomoravské metropoli tradičně proudit davy návštěvníků. Po zkušenostech z předchozích let starosta městské části Brno-Bystrc Tomáš Kratochvíl (ČSSD) požádal o pomoc Městskou policii Brno a Policii ČR.

„Přehradu navštěvují stovky potenciálně až tisícovky lidí, když je hezké počasí. S tím by se měly zvyšovat i počty těch, kteří na situaci dohlíží. Nechceme, aby si lidé na přehradě skákali po hlavách,“ okomentoval pro Drbnu.

Kratochvíl prosbou reagoval na uplynulé roky, kdy si mu například stěžovaly rodiny s dětmi, které v pohodě vyrušovaly alkoholem posilněné skupinky návštěvníků. Často se podle něj opilci vyskytovali především v blízkosti sochy Sirky a nedaleké stejnojmenné pláže.

Problémový alkohol

Opilecké a další incidenty rušení veřejného pořádku se chystají řešit brněnští strážníci. „Ani Bystrc se nevymyká problémům, které postihují celé město. Jednáme v souladu s aktuální situací a nechceme, aby docházelo k jakémukoliv protiprávnímu jednání. Tím může být třeba požívání alkoholu na veřejnosti,“ vysvětlila mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

V centru Brna se před Janáčkovým divadlem sešla tisícovka Romů, aby uctila památku tragicky zesnulého člena komunity, kterého zavraždil muž údajně pocházející z Ukrajiny. Původně plánovanou demonstraci organizátoři odvolali kvůli strachu z...

Více strážníků a policistů můžou rekreanti potkat od června až zhruba do konce srpna v závislosti na přízni počasí. Kromě pěších a motorizovaných hlídek republiková policie nabídla také policisty na koních.

Nešťastný začátek léta

Ačkoliv je nyní podle starosty Bystrce okolo vodní nádrže klid, v uplynulých týdnech se okolo Prýglu stahovala mračna. Nejdříve na začátku června po cestě na tradiční přehlídku ohňostrojů Ignis Brunensis došlo na nedaleké tramvajové zastávce Přístaviště ke konfliktu, při kterém byl ubodán mladík. O několik dní později pak na hladině poblíž hráze policisté našli mrtvou důchodkyni, jež se v přehradě utopila.

„Věřím, že toto nové opatření přispěje ke zvýšení bezpečnosti návštěvníků přehrady a děkuji všem policistům i strážníkům, kteří na to dohlížejí," uzavřel Kratochvíl.

Ženu, kterou našli mrtvou v Brněnské přehradě, natočily před smrtí kamery

Okolnosti tragického úmrtí ženy, kterou lidé našli mrtvou v Brněnské přehradě, dále vyšetřují policisté. Zveřejnili video, na němž jsou zachyceny chvíle před tím, než se důchodkyně dostala do vody. Policie prosí o pomoc svědky, kteří mohli...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky Brno, přehrada, voda, léto, prázdniny, policisté, strážníci, bezpečnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

to nás obyčejné brňáky ochrání před oběma chráněnými skupinami? skoro se tam bojím chodit...

Čtvrtek, 6. července 2023, 10:08Odpovědět

V Brně povolali na přehradu policisty na koních. Chceme pořádek, tvrdí úřad  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.