Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Při hašení požáru haly na Hodonínsku se zranili tři hasiči

Dlouhé hodiny zápasili jihomoravští hasiči s požárem průmyslové haly ve Žďánicích na Hodonínsku. Oheň se v areálu rozhořel v pátek okolo 19. hodiny. Kvůli požáru byl vyhlášen nejvyšší stupeň požárního poplachu. Tři požárníci se při zásahu lehce zranili.

Rozsáhlý požár v průmyslovém areálu se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v pátek po 22. hodině. Na hašení se podílela více než stovka zasahujících ze třiceti požárních jednotek. Kromě pozemní techniky monitoroval situaci ze vzduchu také dron. Město mezitím apelovalo na obyvatele, aby nevycházeli z domu a zavřeli všechna okna.

Hasiči museli oheň až do rána hasit z výškové techniky, protože v hořící hale spadl strop. Na místo vyrazila také chemická laboratoř. Podle informací ČTK se totiž požárníci po zásahu museli dekontaminovat, jelikož se v místě požáru brodili vodou, do které unikla kyselina a louh.

Při zásahu v areálu CVP Galvanika se lehce zranili tři hasiči. „Nad ránem jsme ukončili hašení z výškové techniky. Laboratoř v okruhu deseti kilometrů nezjistila ve vzduchu žádné nebezpečné koncentrace," informoval v sobotu ráno mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška s tím, že dopoledne přijdou na místo vyšetřovatelé.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JHM

Štítky hasiči, požár, oheň, stupeň poplachu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při hašení požáru haly na Hodonínsku se zranili tři hasiči  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.