Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno si vybral český výrobce letadel. V bývalých fabrikách otevře vývojové centrum

Do Brna se hrnou chytré hlavy a odborníci na technologie. Ve městě otevře známá značka českých letadel Aero Vodochody vývojové centrum. Zázemí vybuduje v areálu Nové Zbrojovky, která roste na místě bývalých fabrik. Specializovat se bude na vybavení aeroplánů a virtuální realitu.

Známý výrobce strojů působil v moravské metropoli už dříve. Provizorně fungoval v areálu Vlněny. Hlavní působiště ale otevře v jiném bývalém průmyslovém areálu. Vývoj přesune do židenické Zbrojovky. V tamních prostorách vybuduje vývojové centrum, ve kterém se experti zaměří na virtuální realitu a takzvanou avioniku. Oblast obnáší například vybavení letadel elektrickými a elektronickými přístroji. 

„V jihomoravské metropoli dlouhodobě spolupracujeme s VUT Brno a Univerzitou obrany, což byl jeden z důvodů, proč jsme zvolili pro vývojové centrum právě tuto lokalitu. Vidíme tam velký potenciál přilákat talentované specialisty do leteckého odvětví, které má podle nás v Česku velkou budoucnost,“ uvádí Luboš Tejkl, šéf náborového oddělení Aero Vodochody.

Výrobce letadel, jež využívá například armáda, se přesune do Židenic o letních prázdninách. Sídlit bude v nových kancelářích, konkrétně v budově D1 v Lazarentní ulici, kde se nacházel dříve hlavní vstup do areálu. Ve čtvrti Nová Zbrojovka vyrostou v následujících letech byty, obchody, kanceláře či síť služeb.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aero Vodochody

Štítky Brno, Zbrojovka, Nová, Vývoj, Letadla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno si vybral český výrobce letadel. V bývalých fabrikách otevře vývojové centrum  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.