Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Ptačí rodinka si oblíbila brněnskou vozovnu. Kachnu s mláďaty zachraňovali strážníci

Záchranu více než desítky zvířecích životů si na své konto připsali brněnští strážníci. Hned dvakrát v průběhu jednoho týdne se vydali na pomoc kachně s mláďaty. Ptačí rodinka si totiž oblíbila procházku v blízkosti nebezpečného kolejiště.

Strach o kachnu s jedenácti mláďaty měli lidé v brněnských Medlánkách. Vodní ptáci si ve čtvrtek vyhlédli lokalitu tamější vozovny, kde se vydali na procházku podél šalinových kolejí. Jedna ze svědkyň měla o zvířata takovou starost, že na místo rychle přivolala strážníky. 

Ti s pomocí kolemjdoucích pochytali kachňata do krabice a jejich matku se jim podařilo lapit rukama. Potom je odnesli k nedalekému mokřadu," popsal mluvčí městských policistů Jakub Ghanem.

Téměř identický záchranný scénář se opakoval také v sobotu. „Kačena přivedla svá mláďata znovu na tramvajové koleje. Hlídka pro ně využila přepravku, dospělá kachna se však tentokrát chytit nenechala. Strážníci se ale postarali o to, aby měla své potomky při přenášení stále na očích a následovala je až na bezpečné místo," řekl k úspěšnému zásahu Ghanem.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky záchrana, zvíře, městská policie, strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ptačí rodinka si oblíbila brněnskou vozovnu. Kachnu s mláďaty zachraňovali strážníci  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.