Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V brněnském kancelářském centru hrozil muž se zbraní. Chytili ho policisté

, aktualizováno 30. ledna 2023, 10:53

Policisté zasahují v Brně v Holandské ulici. V jedné z kancelářských budov tam vyhrožoval muž se zbraní. Policie evakuovala 200 lidí, muže zajistila. Povolala pyrotechnika, musí prohlédnout zavazadlo, které tam muž nechal, řekl mluvčí policie David Chaloupka. Na místě jsou i záchranáři, událost se obešla bez zranění. Policii asistují i strážníci.

„Na místo jsme povolali pyrotechnika, protože ten muž tam nechal zavazadlo. Musíme ověřit, jestli v něm není nějaký nebezpečný předmět," řekl Chaloupka. Doplnil, že oznámení dostali policisté před 8:00. Muže středního věku zajistili, stejně jako střelnou zbraň, zákrok hlídky se obešel bez zranění. Motivaci dotyčného bude policie zjišťovat.

"Na místě máme inspektora provozu a také velkokapacitní sanitní vůz, z evakuovaných nikdo nevyžadoval naši péči," řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. V péči měli záchranáři podle ní pouze zajištěného muže. Po kontrole zdravotního stavu jsme jej převezli do zdravotnického zařízení. Nejednalo se o zranění," řekla mluvčí.

Policii asistuje i šest strážníků. „Naše hlídky působí ve venkovních prostorách. Zajišťují veřejný pořádek a především se starají o bezpečnost evakuovaných lidí. Ti byli zejména v první fázi rozrušení a někteří z nich mimo jiné neopatrně vstupovali na silnici," popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Doplnil, že několik dalších hlídek městské policie včetně psovodů a pořádkové jednotky je připraveno v rezervě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Brno, Zbraň, Policie, Holandská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnském kancelářském centru hrozil muž se zbraní. Chytili ho policisté  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.