Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno už nechce další havárie potrubí. Pod Cejlem a Kolištěm opraví vodovod

Pod brněnskými ulicemi Koliště a Cejl se vymění téměř jeden a půl kilometrů vodovodního potrubí. Investice, která vyjde na více než 65 milionů korun, má zabránit tomu, aby se opakovalo situace z loňského dubna. Tehdy se kvůli nehodě ocitla část Brna na několik hodin bez pitné vody.

Vodovodní potrubí pod Cejlem a Kolištěm je aktuálně mimo provoz. Podle magistrátu tak hrozí při další poruše vodovodní sítě, že dojde k výrazným výpadkům v dodávkách pitné vody. Brněnští radní o záměru opravit vodovod rozhodli na svém posledním zasedání. Hlavním důvodem k nákladné investiční akci byl fakt, že loni došlo k moravské metropoli k rozsáhlé havárii potrubí. Kvůli tomu se bezmála třetina domácnosti musela o víkendu obejít bez pitné vody. Včetně dvou nemocnic. Nyní radnice vybrala zhotovitele díla, který se pustí do rekonstrukce vodovodu v primárním kolektoru pod ulicemi Barvířská, Cejl, Koliště a Benešova.

Stavba bude probíhat přímo v kolektoru. Pro vstup bude využívána šachta v parku za Domem umění, vše tedy proběhne bez dopravních omezení,“ popsala brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Město očekává, že první práce na opravě vodovodního řádu začnou už v únoru. Celkem investice vyjde na necelých 65 milionů korun. „Lhůta pro dokončení je stanovena na 40 týdnů. Dohromady dojde k výměně 1432 metrů vodovodního řadu. Sektorovou veřejnou zakázku na stavební práce získala společnost YUCON CZ,“ řekl radní pro investice David Grund (ODS).

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook/Markéta Vaňková

Štítky Brno, Rekonstrukce, Vodovod, Cejl, havárie, pitná voda, ODS, Dům umění, Markéta Vaňková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Krejsa

Panebože, tam se to opravuje každé dva roky už aspoň 20 let...

Pondělí, 31. ledna 2022, 18:27Odpovědět

Brno už nechce další havárie potrubí. Pod Cejlem a Kolištěm opraví vodovod  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.