Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tempo očkování na jihu Moravy zrychluje, v Brně se zítra prolomí hranice 100 tisíc vakcín

Lékaři z očkovacího centra na brněnském výstavišti zítra pokoří hranici 100 tisíc podaných vakcín. Jejich kolegové ze znojemské nemocnice dnes zaznamenali už 20 tisíc podaných dávek vakcíny.

Očkovací centrum v Brně v posledním týdnu očkuje téměř 3 tisíce lidí denně. „Počty očkovaných v posledních týdnech stoupají, ale vše záleží na přídělu vakcín od krajského koordinátora. V červnu se kapacita může navýšit až na 7 tisíc lidí denně,“ řekla mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá. O chod centra se nyní stará 110 lidí z řad lékařů, sester, farmaceutů a dobrovolníků. Nejčastěji chodí dobrovolně vypomáhat lidé z hvězdárny, divadel, policisté nebo hasiči.

Znojemská nemocnice začala zkušební provoz koncem loňského prosince. Očkovací centrum se pak z nemocnice přesunulo do sportovní haly kvůli kapacitě. Místní zdravotníci dnes před polednem zdolali hranici 20 tisíc dávek. „K očkování jsem se rozhodla sama, protože mám různá onemocnění. Moje děti mi očkování samy doporučovaly,“ uvedla Dana Poliáková z Přímětic, která dnes byla jubilejní očkovanou pacientkou.

Srovnání krajů

Jihomoravský kraj se dlouhodobě řadí mezi regiony, kde se očkuje nejvíce. Vakcínu na jižní Moravě dostalo přes 380 tisíc lidí a tempo očkování tak zaostává pouze za Prahou, kde dostalo dávku 530 tisíc lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky očkování, JMK, Brno, Znojmo, vakcína, nemocnice, Morava, Brněnské výstaviště, Fakultní nemocnice Brno, Jihomoravský kraj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tempo očkování na jihu Moravy zrychluje, v Brně se zítra prolomí hranice 100 tisíc vakcín  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.