Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Obrovská radost v zoo. Narodilo se mládě vzácné pouštní antilopy

Obrovská radost zavládla v hodonické zoologické zahradě, kde se narodilo mládě adaxe núbijského. Malé pouštní antilopě, která patří mezi ohrožené druhy, se daří zatím dobře. Je v pořádku a užívá si péči starostlivé maminky.

Mládě se narodilo minulý týden ve večerních hodinách. Přírůstek už viděli také návštěvníci. „Porod proběhl rychle a bez komplikací, matce i mláděti se daří dobře,“ popsala zooložka Zdenka Vavrysová.

Současné stádo hodoniských adaxů čítá čtyři kusy, dvě samice, jednoho samce a mládě. Historie chovu kriticky ohroženého druhu pouštní antilopy v Hodoníně však sahá až do devadesátých let minulého století. Za tu dobu se podařilo odchovat několik mláďat. Naposledy z roku 2016 a 2018 odešli na doporučení koordinátora chovu tohoto druhu do polské Zoo Opole.

V hodonínské zoologické letos mají radost z mladých už po několikáté. „Z dalších letošních mláďat stojí za zmínku klokan rudokrký (Macropus rufogriseus) a klokan obrovský (Macropus giganteus) či několik přírůstků u ovcí a koz. Velkým lákadlem pro návštěvníky stále zůstávají loňská čtyřčata lva jihoafrického (Panthera leo krugeri) a mládě vlka hřivnatého (Chrysocyon brachyurus),“ uvedla mluvčí zoo Marie Blahová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo hodonín

Štítky Zoo, Hodonín, Adax, Mládě, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovská radost v zoo. Narodilo se mládě vzácné pouštní antilopy  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.