Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Termíny na testování jsou na jihu Moravy v okresech obsazené

Termíny pro antigenní testování hrazené zdravotní pojišťovnou jsou na jihu Moravy zcela obsazené zejména v menších nemocnicích. Nejvíc volných termínů je v centru Společnosti Podané ruce na brněnském výstavišti. ČTK to zjistila z rezervačních systémů jednotlivých testovacích míst.

V tomto a příštím týdnu není žádný volný termín v nemocnicích ve Blansku, Boskovicích, Břeclavi, Kyjově, Tišnově, Vyškově ani ve Znojmě. V Kyjově, Tišnově a Hodoníně jsou dostupné termíny v týdnu od 22. března, v Boskovicích a ve Znojmě až na konci března.

Termíny se zcela zaplnily přibližně minulý čtvrtek, kdy byla vyhlášena povinnost testovat zaměstnance. S povinným testováním vymizel také nešvar předchozích týdnů, kdy se lidé na termín objednali, ale nepřišli na něj. To se v současnosti prakticky nestává,“ uvedla mluvčí znojemské nemocnice Petra Veselá.

Ve velkých brněnských nemocnicích se zájemcům o volné termíny vyplatí sledovat rezervační systém průběžně. Zatímco v systému Fakultní nemocnice Brno dopoledne nebyly na nejbližší dny volné termíny, v poledne se několik volných časů v tomto týdnu objevilo. Zájemci o testování je ale rychle obsadili a odpoledne byl nejbližší dostupný termín v neděli 14. března.

Termíny vypisujeme přibližně na dva týdny dopředu a prakticky se nestává, že by objednaný člověk nepřišel. Naopak poměrně důsledně lidé ruší termíny, na které nemohou dorazit, proto se vyplatí systém sledovat průběžně,“ konstatovala mluvčí FN Brno Veronika Plachá. Také tam se začaly volné termíny rychle plnit minulý čtvrtek, průběžně se ale uvolňují.

Nejvíc volných termínů pro testování hrazené zdravotní pojišťovnou nabízí testovací centrum Společnosti Podané ruce na brněnském výstavišti. Důvodem je navyšování testovacích kapacit centra od pátku. Kapacita se postupně zvyšuje i tento týden. Zatímco dnes a v úterý odbaví na výstavišti za hodinu 162 - 198 lidí, od středy to bude 276 - 300 lidí za hodinu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto JMK

Štítky ČR, koronavirus, testování, Jihomoravský, Morava, nemocnice, Brněnské výstaviště, Znojmo, Fakultní nemocnice Brno, Tišnov, Boskovice, Kyjov, Petra Veselá, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Termíny na testování jsou na jihu Moravy v okresech obsazené  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.