Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno hledá provozovatele arény na výstavišti

S novou multifunkční arénou na výstavišti stále počítáme, hlásí brněnská radnice. Na posledním jednání se radní dohodli, že najdou plánované víceúčelové hale provozovatele na prvních 15 let.

Schválenou zadávací dokumentaci čeká nyní překlad do angličtiny, což usnadní účast zahraničních zájemců. Poté od zahájení koncesního řízení budou mít měsíc na přihlášení.

Kromě toho, že naplno běží projekční práce a příprava veškeré dokumentace k multifunkční hale a že je stále otevřené téma financování její stavby, je zapotřebí vyřešit také otázku jejího budoucího provozování. Halu od počátku plánujeme nejen jako sportovní centrum, ale také jako místo schopné hostit kulturní akce světového charakteru nebo třeba mezinárodní konference,“ sdělila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Vítáme zkušené

Město si v zadávací dokumentaci stanovilo také některé podmínky. Provozovatel nového domova hokejové Komety například musí prokázat, že má s provozem víceúčelové haly o minimální kapacitě 6 tisíc míst alespoň dvouleté zkušenosti, a to s pořádáním nejen sportovních zápasů, ale i různých vzdělávacích či kulturních programů. Dalším kritériem je kvóta 20 akcí za rok. 

Koncesionář bude městu hradit stálou výši platby za umožnění provozování haly a zajištění pořádání akcí v ní, jakož i variabilní výši platby procentuálně odvozené od dosažených tržeb a výnosů spojených s provozováním haly (pořádáním akcí) – výše uvedených plateb jsou navrženy jako hodnoticí kritéria,“ uvedl mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek

Termín nejasný

Brno udělalo za poslední roky v projektu výstavby nového multifunkčního stánku pokroky. Před dvěma lety rozhodlo vedení města o tom, že očekávaná stavba vznikne za pavilonem Z na výstavišti či představilo architektonické vizualizace. „Na konci ledna jsme podali žádost o vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení pro samotnou halu, už předtím jsme požádali o povolení týkající se komunikací a technické infrastruktury,“ uvedla k aktuální situaci Vaňková.

I přes zjevný posun v celém projektu je zřejmé, že hlavní otázkou stále zůstává, jak se bude stavba financovat.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMB

Štítky Brno, Hokej, Hala, Kometa, Vaňková, Výstavba, kongresové centrum, Markéta Vaňková, platba, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno hledá provozovatele arény na výstavišti  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.