Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V Radnické ulici v Brně se teď můžete proletět v hejnu plameňáků. Zoo Brno otevírá virtuální expedici

Proletět se v hejnu plameňáků, potopit se ke korálovým útesům, putovat s liškami polárními, dívat se lvům z očí do očí. Takto přesně popisuje brněnská zoo novou virtuální expedici v Radnické ulici v centru Brna, která otevírá příští týden.

Brněnská virtuální expedice je unikátem ve střední Evropě

Kromě Brna je možné si vrituální expedici vyzkoušet na vlastní kůžu jen ve Francii, Spojených arabských emirátech, Číně, Austrálii a USA. Ve střední Evropě je tento typ prohlídky jedinečným zážitkem. 

„Chceme vyjít vstříc těm, kteří nemají zájem chodit do zoo kvůli tomu, že jsou zvířata ve výbězích a nemají možnost trávit celý den například na otevřených pláních či v deštném pralese. Ve Virtuální expedici nejsou žádné hranice a lidé se mohou pomyslně dostat do bezprostřední blízkosti rozmanitých živočichů po celém světě, a navíc v úchvatných prostředích,“ říká ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Je libo cesta kolem světa nebo do severských krajin?

Návštěvníci od příštího týdne mohou přijít, posadit se na otáčivé křeslo, nasadit si speciální brýle a v ten moment se ocitnou přímo mezi zvířaty. Letos brněnská zoo nabízí čtyři různé filmy. Jedním z nich je například cesta kolem světa, nebo pohled do severských krajin. Během tohoto roku sbírku filmů doplní ještě o snímky z mořského světa a tropických oblastí. 

„Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že je to zážitek, který si člověk opravdu zapamatuje a vryje se mu pod kůži. A upřímně, právě to chceme. Naším cílem není jen ukázat, jak to vypadá jinde ve světe. Rádi bychom v lidech vyvolali zájem o přírodu, její rozmanitost, a především o ochranu ohrožených druhů,“ doplňuje Hovorka.

V provozu bude virtuální expedice od příštího úterý 21. ledna a otevřená bude každý týden od úterý do neděle, a to vždy od desáté do osmnácté hodiny. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZOO Brno

Štítky virtuální expedice, Zoo Brno, Radnická ulice, zvířata, Zoologická zahrada Brno, Brno, střední Evropa, USA, Francie, Čína, Austrálie, Spojené arabské emiráty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Radnické ulici v Brně se teď můžete proletět v hejnu plameňáků. Zoo Brno otevírá virtuální expedici  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.