Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Znojemští bezdomovci uklízí za stravenky město

Pocit z dobře odvedené práce hřeje lidi bez domova ze Znojma, kteří se dobrovolně pustili do úklidu místních ulic, parků a veřejného prostranství. Za snahu je místní radnice odměnila stravenkou, za níž si bezdomovci nakoupí potraviny. Akci hodlá město zopakovat.

Projekt, který zapojuje do úklidu města bezdomovce, je součástí nového program s názvem Znojemská stravenka. Prostřednictvím něj chce radnice motivuje lidi bez domova, aby dobrovolně přiložili ruku k dílu a zvelebovali město. Za odměnu dostanou zapojení stravenku. První ostrý start akce se uskutečnil tento týden. Přihlásilo se celkem šest zájemců, kteří posbírali deset pytlů odpadků, a to v lokalitě, ve které dříve sami pospávali. 

Projektem jsme se inspirovali v Českých Budějovicích a v Táboře, kde již delší dobu funguje. Cílem je dát lidem bez domova možnost získat zpět určité pracovní návyky a třeba i možnost na nový začátek v životě,“ popsal už znojemský starosta města Znojma Jakub Malačka (za ČSSD).

Znojemská radnice platí nákup stravenek či zajišťuje ochranné pomůcky nebo svoz odpadu. Na projektu spolupracuje s Oblastní charitou Znojmo. „Je to dobrá myšlenka, která by těmto lidem mohla značně pomoci,“ sdělil ředitel Oblastní charity Znojmo Evžen Adámek

Vedení městského úřadu plánuje akci zopakovat. Úklid se má uskutečnit vždy jeden v týdnu v lokalitách, kde opakovaně vznikají černé skládky. Pokud bude zájem, může se frekvence práce zvýšit. Na pracující dohlíží koordinátor z pracovníků Oblastní charity Znojmo nebo odpovědný dobrovolník. Stravenky koordinátor vyplácí pracovníkům hned po skončení práce. 

Znojmo povolává do práce bezdomovce. Za odměnu dostanou stravenky

Bez práce nejsou koláče. Jasný signál vysílá znojemská radnice místním bezdomovcům, které se snaží zapojit do úklidu města. Pokud se lidé bez domova dobrovolně přihlásí, dostanou jako odměnu za hodinu práce jednu stravenku na nákup potravin.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Jakub Malačka

Štítky Znojmo, Bezdomvci, stravenky, Benefity, bezdomovec, radnice, ČSSD, České Budějovice, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojemští bezdomovci uklízí za stravenky město  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.