Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Znojmo povolává do práce bezdomovce. Za odměnu dostanou stravenky

Bez práce nejsou koláče. Jasný signál vysílá znojemská radnice místním bezdomovcům, které se snaží zapojit do úklidu města. Pokud se lidé bez domova dobrovolně přihlásí, dostanou jako odměnu za hodinu práce jednu stravenku na nákup potravin.

Novinka je součástí nového programu s názvem Znojemská stravenka, prostřednictvím nějž chce radnice, aby bezdomovci dobrovolně přiložili ruku k dílu a společně zvelebovali město.

Projektem jsme se inspirovali v Českých Budějovicích a v Táboře, kde již delší dobu funguje. Cílem bude dát lidem bez domova možnost získat zpět určité pracovní návyky a třeba i možnost na nový začátek v životě,“ popsal znojemský starosta města Znojma Jakub Malačka (nez.).

Radnice, jež zaštítí nákup stravenek či zajistí ochranné pomůcky nebo svoz odpadu, na projektu bude spolupracovat s Oblastní charitou Znojmo. Ostrý start programu je v plánu ještě v letošním roce. „Je to dobrá myšlenka, která by těmto lidem mohla značně pomoci,“ sdělil ředitel Oblastní charity Znojmo Evžen Adámek

Podle vedení úřadu se úklid uskuteční jeden v týdnu v lokalitách, kde opakovaně vznikají černé skládky. Pokud budou mít lidé bez domova zájem, může se frekvence práce zvýšit. Nad pracujícími osobami by vždy dohlížel koordinátor z pracovníků Oblastní charity Znojmo nebo odpovědný dobrovolník. Stravenky koordinátor pracujícím vyplatí ihned po skončení práce. 

Dobrovolníků není nikdy dost, proto vyzýváme i veřejnost. Pokud byste chtěli s tímto projektem nebo jinou dobrovolnickou činností pomoci, kontaktujte Oblastní charitu Znojmo, která ráda uvítá nové dobrovolníky,“ řekl Malačka. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Znojmo, Bezdomovci, stravenky, Radnice, charita, bezdomovec, České Budějovice, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo povolává do práce bezdomovce. Za odměnu dostanou stravenky  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.