Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přijďte a dostanete stovky tisíc korun na novou ordinaci, láká Znojmo praktické lékaře

Znojmo se potýká s nedostatkem praktických a dětských lékařů a hledá způsob, jak je do města přilákat. Vedení jihomoravského města proto napadlo, že od příštího roku spustí dotační program na podporu vzniku a vybudování nových ordinací. Dotaci činí až 750 tisíc korun.

Lékařů je ve Znojmě již dlouhodobě nedostatek a v budoucnu může nastat další problém způsobený odchodem do důchodu některých stávajících lékařů. Chceme proto motivovat nové lékaře a podpořit je, aby si otevřeli ordinaci právě u nás. Prvotně se zaměříme na primární péči, tedy praktické lékaře pro dospělé, ale i děti a dorost. Následně bychom chtěli dotaci rozšířit i na další, již specializované lékařské obory, jako jsou například zubaři,“ vysvětluje starosta města Znojma Jakub Malačka (za ČSSD).

Praktičtí lékaři chybí ve více městech a obcích České republiky. O dotaci ve Znojmě mají možnost žádat pouze lékaři, kteří získali oprávnění k poskytování zdravotních služeb. Výše dotace činí 50 tisíc až 750 tisíc korun. Výhodou je, že spoluúčast žadatele není potřeba. Peníze poslouží především na vybavení ordinace nebo na provoz ordinace. Příjemce dotace se navíc zavazuje, že ordinaci bude provozovat po dobu 5 let od obdržení dotace. 

Již jsme také vytipovali vhodné prostory, kde by mohly budoucí ordinace vzniknout. Jedná se o byty ve vlastnictví města. Vybírali jsme především byty, které jsou ideálně bezbariérové v lokalitách v docházkové vzdálenosti parkovišť či autobusových zastávek,“ uvedl znojemský místostarosta Pavel Jajtner (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 6, reservatic.com

Štítky Znojmo, Lékaři, Praktici, dotace, praktický lékař, lékař, ČSSD, Česko, Pavel Jajtner, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte a dostane stovky tisíc korun na novou ordinaci, láká Znojmo praktické lékaře  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.