Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Znojmo hlásí zvučnou posilu. Přichází ruský útočník se zkušenostmi z NHL

Hokejisté znojemských Orlů hlásí výraznou posilu. Do týmu přichází ruský útočník Ilja Zubov. Čtyřiatřicetiletý Rus míří na jih Moravy poté, co strávil posledních třináct sezon v KHL. Naposledy hrál za Chabarovsk. Znojemští fanoušci uvidí novou posilu již tento pátek na domácím ledě v zápase proti Villachu.

Ruský útočník, jenž nastupoval v KHL za slavný CSKA Moskva,  Avangard Omsk nebo Ufu, nahradí ve Znojmě zraněného Filipa Ahla. „Rekonvalescence Ahla si vyžádá delší dobu, proto přivádíme útočníka, o kterém si myslíme, že bude produktivní a dokáže své obrovské zkušenosti zúročit i v našem týmu,“ uvedl prezident znojemského klubu Pavel Ohera.

Zubov má za sebou bohatou kariéru. V mládežnických kategoriích se v Rusku blýskl, když se svým týmem získal dvakrát stříbrnou medaili na juniorském šampionátu. V roce 2015 byl draftován do zámořské NHL, kde si zahrál jedenáct utkání za Ottawu Senators. V zámoří strávil ale většinu času na farmě v Binghamtonu. Následně se vrátil do své vlasti, kde působil třináct sezon v přední evropské soutěži. V roce 2019 se zúčastnil v rámci KHL Utkání hvězd.

Čtyřiatřicetiletý útočník se k účastníkovi rakouské Ice hockey League přidá už dnes. Pokud se podaří zařídit všechny potřebné dokumenty, tak znojemští fanoušci uvidí rodáka z ruského Čeljabinsku již tento pátek při zápasu proti Villachu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři ,

Štítky hokej, Znojmo, Orli, Zubov, National Hockey League, Orli Znojmo, Kontinentální hokejová liga, Villach, Amur Chabarovsk, Morava, Salavat Julajev Ufa, Avangard Omsk, CSKA Moskva, Ottawa Senators

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo hlásí zvučnou posilu. Přichází ruský útočník se zkušenostmi z NHL  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.