Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Znojmo se dostalo mezi 50 nejkrásnějších malých měst světa

Znojmo se díky svým vinicím dostalo mezi 50 nejkrásnějších malých měst na Zemi. O jeho krásách a kvalitách informuje své čtenáře služba od Microsoftu, jejíž zprávy čtou miliony lidí po celém světě. Toto město si své příznivce získalo především díky zajímavé architektuře a kvalitnímu vínu.

Znojmo se dostalo mezi 50 nejkrásnějších malých měst na světě. Do svého žebříčku jej zařadil oficiální informační web Microsoftu, který čtou miliony uživatelů Windows. Toto město mezi Prahou a Vídní, jak web město lokalizoval, si krom běžných turistů objevujících architekturu a památky zamilovali také sommeliéři a nadšení milovníci vína.

Turisti oceňují muzeum vína s ochutnávkami

Za vínem sem jezdí znalci i fanoušci vína také za historií o tomto pro jižní moravu typickém nápoji. Oceňují například Muzeum vinařství a bednářství v Louckém klášteře, kde se návštěvníci mohou dozvědět spousty informací o výrobě i pěstování vína na vinicích, i o následné konzumaci vzniklého nápoje. Součástí prohlídek bývá i ochutnávka vín z lokální vinice, známé pod značkou Znovín. A kdo má štěstí a do Znojma přijede během května, zažije tradiční vinné slavnosti, kterými je Znojmo široko daleko proslavené.

Ohromí vás čtyřpatrové tajemné katakomby pod Znojmem

Krom vína na turisty čeká také 27 kilometrů dlouhé znojemské podzemní katakomby, které se rozprostírají pod celým městem. Jsou to dlouhé chodby, které ve čtyřech patrech spojují znojemské podzemí jako tajemné mraveniště, na jehož konci můžete najít i třeba i další vinný sklípek. 

Autoři | Foto CCRJM

Štítky Znojmo, nejkrásnější města, svět, jižní morava, víno, vinice, Microsoft, krása, Microsoft Windows, Vídeň, Praha, architektura, Jihomoravský kraj, Loucký klášter

Znojmo se dostalo mezi 50 nejkrásnějších malých měst světa  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.