Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve Vyškově zkrátí fronty na úřadě. Poplatky za psa nebo odpad lidé zaplatí v automatu

Na vyškovském úřadě přišli s technologickou novinkou. Za milion korun koupili stroj, jenž plně nahrazuje pokladnu s obsluhou a má přispět ke zkrácení front. V moderním automatu lidé jednoduše vyřídí poplatky například za cestovní doklady nebo registraci auta.

Platby pomocí QR kódu

Poplatkový automat ve Vyškově lidem umožní uhradit zákonné platby bez zbytečných front. Novinka nabízí možnost platby kartou i hotovostí pomocí pár kliknutí. Technickou vymoženost lidé najdou v budově městského úřadu před standardními pokladnami.

„Klíčový je QR kód, který klienti obdrží od konkrétního úředníka. Kód buď již sumu k úhradě obsahuje, nebo si ji sami navolí. U samotného automatu jde o jednoduchou a intuitivní obsluhu prostřednictvím dotykového displeje,“ popsal starosta Vyškova Karel Jurka (ODS).

Poplatky za pas i psa

Stroj zvládne vyřítit všechny potřebné poplatky. „Od počátku jsme jeho prvotní využití plánovali pro výběr správních poplatků na odboru dopravy. Automat ale bude možné využít také pro výběr poplatků za komunální odpad, psy nebo cestovní doklady,“ vyjmenoval Jurka.

Platby se načítají do finanční účtárny a jsou připravené k automatickému proúčtování. Následně se informace o zaplacení automaticky zobrazí v předpisu daného příjmu, a je tudíž ihned vidět. „Zařízení nabízí lidem zjednodušení administrativy i komfort a bezpečí při úhradě plateb,“ doplnil vyškovský starosta.

Za automat ve Vyškově zaplatili více než milion korun. Další výdaje jsou pak spojené s napojením přístroje na městský kamerový systém či s propojením automatu do ekonomického systému, který úřad používá.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Vyškov

Štítky městský úřad, automat, stroj, poplatky, Vyškov

Ve Vyškově zkrátí fronty na úřadě. Poplatky za psa nebo odpad lidé zaplatí v automatu  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.