Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bouřky udeřily hlavně na Vyškovsku. Stovky lidí zůstaly bez elektřiny

Bouřky, které v noci zasáhly jižní Moravu, za sebou nechaly nejvíce škod na Vyškovsku. Hasiči zde pracovali už v noci a pokračují nyní po rozednění. Denní světlo odhaluje případy, kterých si lidé za tmy nevšimli. Krátce po půlnoci měli hasiči kvůli bouřce sedmdesát výjezdů, do rána dalších dvacet. Stejně tak pracují v terénu elektrikáři, kteří obnovují dodávky elektřiny. Na jižní Moravě je bez proudu zhruba 1500 domácností, nejvíce právě na Vyškovsku.

Silné bouřky postupovaly v noci Českem od jihozápadu a patrně největší škody způsobily v jižních Čechách. Před desátou hodinou veřet se dostaly i na jižní Moravu. Způsobily více drobných škod, podle mluvčího krajských hasičů Štěpána Komosného se jednalo zejména o popadané stromy na silnice či chodníky. Požárníci případně čerpali vodu, někde vítr poškodil části střech.

Jedna z nejpostiženějších obcích je Hodějice na Vyškovsku mezi Slavkovem a Bučovicemi. „Zjišťujeme, kdo tu teď potřebuje jakou pomoc. Nejvíce je tady asi poničená střecha na škole a práce na ní budou delší," předpokládá Komosný. Bouřka působila problémy i na železnici, ale podle webu Českých drah nejsou na jižní Moravě žádná omezení.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky bouřky, déšť, Vyškov, proud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřky udeřily hlavně na Vyškovsku. Stovky lidí zůstaly bez elektřiny  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.