Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vyškovská pekárna má utrum. Byla plná hmyzu, špíny a plísně

Vlna kritika se valí na hlavu pracovníkům z pekárny ve Vyškově poté, co provozovnu neplánovaně navštívila delegace ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI). Inspektoři našli ve výrobně pečiva hmyz, plísně na stěnách i všudy přítomnou špínu, a tak majiteli podnik zavřeli.

Inspektoři zavítali při pracovní šichtě do Vyškova. Za cíl si vybrali provozovnu Vyškovské pekárna, jež se nachází v ulici Brněnská. Známý podnik, který dodává čerstvé pečivo na pulty prodejců, ale kontrolu SZPI hrubě nezvládl. Odborníci našli několik prohřešků ve skladu. Mezi největší patřila přítomnost hmyzu. Dlouho se proto nerozpakovali s rozhodnutím. Vlastníkovi okamžitě zakázali provoz, dokud nesjedná nápravu.

Inspektoři uvnitř provozovny zjistili mimo jiné výskyt hmyzích škůdců, kontaminované potraviny či přítomnost plísní. S ohledem na nevyhovující hygienické podmínky pro výrobu potravin jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ sdělila SZPI v závěrné zpárvě. 

Inspektoři zmapovali i další skutečnosti. Při pozorování narazili například na plísně na zdech či v chladicích zařízeních. Provozovatele pokárali, že dostatečně nezajistil prostory před hmyzem. „Mezi další nedostatky patřil zanedbaný úklid, což bylo patrné z výskytu nečistot na stěnách, na podlaze či na regálech a zařízeních,“ dodali potravináři.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SZPI

Štítky Vyškov, Pekárna, Pečivo, SZPI

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Figl

A z jaké mouky pekli?

Čtvrtek, 27. dubna 2023, 17:35Odpovědět

René Prášilík

A není nahodou již někdo jinym vlastníkem nežli p. Rašner. Před nějakým časem to snad prodal někomu ze Šumperka, jestli se nepletu.

Středa, 26. dubna 2023, 18:42Odpovědět

Vera Provaznikova

Do Vyškova jezdívám občas za tátou a pečivo mi tam vždy chutnalo. No tak ted mám po náladě .... :-(

Středa, 26. dubna 2023, 17:57Odpovědět

Vyškovská pekárna má utrum. Byla plná hmyzu, špíny a plísně  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.