Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vyškov a Líšeň se chystají na boj o postup. Fotbalisty čeká moře i kontrola váhy

Favorité druhé nejvyšší fotbalové soutěže v Česku po dovolené znovu nazuli kopačky. Přípravu na jarní část sezony odstartovali fotbalisté Vyškova i Líšně. Oba jihomoravské celky se nachází po podzimu v čele ligy, udržely opory týmu a doufají, že se na jaře porvou o vstupenku mezi elitu.

Fotbalisté Vyškova zažili nejúspěšnější sportovní období v historii. Po podzimní části patří svěřencům Jana Trousila druhá příčka, na vedoucí Příbram ztrácí pouhé dva body a po skalpu prvoligových mužstev si zahrají čtvrtfinále českého poháru. Náročný kouč na začátku přípravy přivítal kompletní kádr z podzimu. S týmem trénují i africké opory Bienvenue Kanakimana, Alexis Alégué i Elandi Adama Fofan, o něž byl zájem i mezi prvoligovými kluby.

„Každý ví, že o něco hrajeme. Hráči s uvědomují, že můžou něčeho dosáhnout. Po podzimu, který byl úspěšný, nechceme na jaře nic zkazit,“ prohlásil po první tréninkové jednotce trenér Trousil, kterému udělalo radost, že hráči přes svátky a dovolenou nenabrali na váze. „Bylo vidět, že kluci plán kondičního trenéra dodržovali. Někteří dokonce zhubli, jiní měli o kilo navíc, ale tvrdili mi, že jde o svalovou hmotu,“ popsal s nadsázkou bývalý obránce Zbrojovky či Slovácka, jenž s kádrem odjede na soustředění do Uherského Brodu. 

Vyškov žije fotbalovou pohádku. V poháru skolil prvoligový Zlín a drží se na špici druhý ligy

Fotbalisté Vyškova se vezou na vlně euforie. Výborné výkony, které je vynesly po podzimní části na druhé místo národní fotbalové ligy, korunovali svěřenci Jana Trousila pohárovým skalpem prvoligového Zlína. Na hřišti favorita uspěli 1:0 a...

Líšeň poprvé pojede k moři

První tréninky v novém kalendářním roce mají za sebou také fotbalisté Líšně, kterým po podzimu patří třetí místo se ztrátou tří bodů na vedoucí Příbram. Trenéra Milana Valachoviče potěšilo, že se v zimě nekonal tradiční výprodej klíčových hráčů do prvoligových mužstev. Poprvé za čtyři roky tak nemusel hledat náhradu za opory, a tak pouze přivítal z hostování v Prostějova záložníka Šumberu a zkouší pět mladých hráčů. „Za těchto okolností jsme si letos mohli dovolit vsadit na mladé, protože nemusíme nikoho zkušeného nahrazovat,“ sdělil šéf lavičky klubu z východního předměstí Brna. 

Událostí v Líšni není jen začátek přípravy, ale také fakt, že Líšeňští poprvé ve své historii pojedou společně k moři. Hráči vyrazí v únoru na týdenní soustředění do turecké Antalyie, kde si tým zpestří zimní dřinu. Valachovič oceňuje, že Turecko nabízí přírodní hřiště i příležitost sehrát mezinárodní zápasy. Brňané se utkají například proti celku kyrgyzské ligy Abdish-Ata Kant.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MFK Vyškov

Štítky Líšeň, Brno, Vyškov, Národní liga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškov a Líšeň se chystají na boj o postup. Fotbalisty čeká moře i kontrola váhy  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.