Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vyškov žije fotbalovou pohádku. V poháru skolil prvoligový Zlín a drží se na špici druhý ligy

Fotbalisté Vyškova se vezou na vlně euforie. Výborné výkony, které je vynesly po podzimní části na druhé místo národní fotbalové ligy, korunovali svěřenci Jana Trousila pohárovým skalpem prvoligového Zlína. Na hřišti favorita uspěli 1:0 a zajistili si čtvrtfinále MOL cupu.

Obrovská radost sršela z hráčů jihomoravského celku po konečném hvizdu. Aby také ne. Druholigový tým okolo kapitána Filipa Štěpánka vyřadili z poháru už druhý prvoligový celek. Po skalpu Jablonce si Vyškov vyšlápl na Zlín, který udolal na jeho hřišti díky brance pět minut před koncem základní hrací doby. Hrubku zlínského kapitána Procházky potrestal kamerunský útočník Alégué a zajistil oddílu z okresního města čtvrtfinále českého poháru.

Trenér Vyškova Jan Trousil byl po zápase nadmíru spokojený. Jeho nadšení bylo pochopitelné. Jeho tým se drží na špičce druhé ligy a nyní se probojoval mezi osm nejlepších tuzemských celků. „Je to pohádka. Po podzimní části druhé ligy jsme na druhém místě a po Jablonci jsme poslali ven z poháru už druhý tým nejvyšší soutěže. A to jsme hráli zase venku. Alégué to provedl v závěru střetnutí parádně," říkal po zápase šéf lavičky. 

Africký majitel fotbalového Vyškova vyhlásil útok na první ligu. Chceme postup, tvrdí

S velkými ambicemi vstupuje do nového ročníku fotbalové národní ligy klub z Vyškova. Loňský nováček soutěže se sice do posledních chvil strachoval o záchranu, letos ale moravský klub cílí na vyšší mety. V zádech má kamerunského majitele...

Úspěch Vyškov nad prvoligovým favoritem byl podle Trousila zasloužený. Sám uznal, že tým před utkáním namotivoval výroky zlínských hráčů, kteří si chtěli po bídném podzimu, po němž jsou ševci na předposledním místě tabulky, spravit chuť. Vyškovského lodivoda těší nejen výkony celku v poháru, ale také v lize. Vyškovští jsou ve druhé lize  pouhé dva body za vedoucí Příbramí a není divu, že klub v čele kamerunským majitelem Kingsleym Pungongem pokukuje o patro výš.

Právě v nejvyšší soutěži by v případě možného scénáře tým s dvacetitisícového města narazil například na pražskou Slavii, plzeňskou Viktorii nebo brněnskou Zbrojovku, která se rovněž ve včerejším osmifinále českého poháru blýskla. V závěru utkání srovnala i přes vyloučení Endla duel v Teplicích a v prodloužení si díky druhé trefě Jakuba Řezníčka zajistila postup po výhře 3:2.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Zlín

Štítky Vyškov, Trousil, Pohár, Národní liga, FC Fastav Zlín, Jan Trousil, FK Baumit Jablonec, Filip Štěpánek, pohádka, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, FC Zbrojovka Brno, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškov žije fotbalovou pohádku. V poháru skolil prvoligový Zlín a drží se na špici druhý ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.