Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ve Vyškově si s novým rokem připlatí za energie, vodu i sportování

Další zdražování se od nového roku začíná promítat například do účtů obyvatel Vyškova. Ve městě se kvůli situaci na energetickém trhu zvýšila cena tepelné energie a vody či vstupné do aquaparku. Dražší bude pobyt i na dalších městských sportovištích.

Ke zdražování o 130 procent přistoupila vyškovská společnost Vyteza, která se ve městě stará o dodávky tepelné energie. Odběratelé, kteří byli dosud zvyklí platit 600 korun za gigajoule, najdou v účtech nově cenu 1 375 korun. Podle firmy je příčinou zvyšování ceny zemního plynu, elektřiny i inflace, jejíž meziroční růst dosáhl v listopadu loňského roku 16,2 procenta.

Hlouběji do kapsy sáhnou obyvatelé dvacetitisícového jihomoravského města rovněž při návštěvách sportovišť. Podle místostarosty města Romana Celého (KDU-ČSL) by například v aquaparku mělo kvůli zvýšeným nákladům správně dojít k navýšení ceníku až o šedesát procent. „Takovou cestou jsme nicméně jít nechtěli. Zdražení je přesto nutné. I přes šetření s elektrickou energií, zemním plynem a vodou dojde ke skokovému nárůstu nákladů na provoz. Nárůst cen pro veřejnost je v rozmezí dvaceti a třiceti procent,“ řekl Celý.

O víkendu tak dospělí za hodinový pobyt v bazénu zaplatí 120 korun a celodenní vstup do venkovního areálu vyjde v létě na 150 korun. Hodinové sazby se zvednou rovněž na tenisovém a volejbalovém hřišti ve Čtvrtníčkově ulici. 

S novým rokem se ve Vyškově změnily rovněž ceníky za vodné i stočné. „Celkově dochází pro odběratele obou služeb ke zvýšení o deset korun za metr krychlový. Cena v součtu dosáhne na 109,99 korun za kubík. Podle zástupců společnosti navýšení představuje nejnižší hranici možného," uvedl mluvčí Vyškova Michal Kočí.









 

Ohodnoť článek

Foto Město Vyškov

Štítky zdražování, cena, nový rok, vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vyškově si s novým rokem připlatí za energie, vodu i sportování  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.