Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město je rozkopané, abyste měli rychlý internet a televizi, klidní naštvané lidi Vyškov

Lidi ve Vyškově trápí rozkopané chodníky, které v posledních týdnech ztěžují pohyb chodců. Město ale uklidňuje, že dělníci nejsou v ulicích náhodou. Pracují na výstavbě na vybudování digitální optické sítě, což přinese místním rychlý internet páté generace i televizi.

S pracemi začali stavaři v posledních týdnech. Město rozkopali ve více lokalitách, například na největším sídlišti Osvobození či ulicích Tyršova, Dukelská nebo Smetanovo nábreží. Stavební ruch mnozí místní, jimž výkopové práce komplikují trasu, vadí. Město ale uklidňuje, že práce mají své opodstatnění. Schválil totiž žádost společnosti T-Mobile, která práce uskutečňuje, aby lidé získali rychlejší připojení.

„Registrujeme četné dotazy i stesky Vyškovanů na fakt, že na mnoha místech probíhají výkopové práce. Jsme si vědomi komplikací, kroky částečně promlouvají i do záměrů města. Je zároveň nutné vést v patrnost, že umožní provozovatelům a správcům sítí poskytovat v budoucnu zase o něco kvalitnější služby,“ uvedl vyškovský místostarosta Roman Celý (KDU-ČSL) s tím, že lidí díky optice dostanou rychlejší digitální televizi i vysokorychlostní internet.

Většina prací skončí před Vánoci. Podle vyškovského místostarosty operátorovi dal úřad zelenou ke stavbě záměrně. „Veřejná komunikační síť je budována ve veřejném zájmu. Odmítnutý žadatel může podat návrh na vyvlastnění příslušné služebnosti,“ dodal Celý.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Vyškov

Štítky Vyškov, Kopání, Práce, Internet, Roman Celý, T-Mobile, KDU-ČSL, televize, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město je rozkopané, abyste měli rychlý internet a televizi, klidní naštvané lidi Vyškov  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.