Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do vyškovské tělocvičny se znovu vrátí sportovci. Uprchlíci z Ukrajiny nedorazili

, aktualizováno 8. dubna 2022, 16:00

Sportovní halu u atletického stadionu ve Vyškově opět zaplní sportovci. Areál nemohli poslední měsíc využívat, protože tam město kvůli krajskému rozhodnutí zřídilo nouzové ubytování pro Ukrajince prchající před válkou. Nakonec ale nebylo tolik míst potřeba, a tak začali pracovníci uklízet z tělocvičny postele.

Nouzové ubytování, které musely zřídit všechny obce s rozšířenou působností, ve Vyškově od jeho spuštění nikdo nevyužil, a tak podle hejtmana Jihomoravského kraje Jana Grolicha (KDU-ČSL) není potřeba sportovní halu nadále blokovat. Vyškovští profesionální a dobrovolní hasiče včera začali podle pokynů s odklízením sta postelí a dalšího vybavení, které dříve připravili pro ukrajinské uprchlíky.

„Krajské rozhodnutí akceptujeme. Veškeré vybavení uložíme v městských skladech a v žádném případě nic nevyhazujeme. Prostory můžou za několik dní znovu využívat sportovní kluby a veřejnost,“ sdělil starosta města Karel Jurka (ODS).

Do sportovní haly v Mlýnské ulici se už za několik dní vrátí volejbalisté, basketbalisté i florbalisté. Na základě rozhodnutí krajského Krizového štábu je ale potřeba, aby bylo město v nouzi schopné vrátit halu do aktivní fáze pomoci. „Jde o prostor akceptovaný hasiči z pohledu bezpečnosti, s dostačující kapacitou toalet a koupel a s možností zajištění základních služeb,“ vysvětlil Jurka, proč město zřídilo nouzové ubytování právě ve sportovní hale.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Vyškov

Štítky Vyškov, uprchlíci, ubytování, válka na Ukrajině, sportovní hala, Ukrajina, Karel Jurka, Jan Grolich, KDU-ČSL, ODS, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do vyškovské tělocvičny se znovu vrátí sportovci. Uprchlíci z Ukrajiny nedorazili  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.