Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž na Vyškovsku zabil příbuznou sekerou, odsedí si deset a půl roku

Krajský soud v Brně dnes uložil muži za loňskou vraždu příbuzné sekerou v obci na Vyškovsku trest 10,5 roku vězení. Muži hrozilo až 20 let vězení, k činu se ale v plném rozsahu doznal. Soud tak ani v tomto smyslu neprováděl žádné dokazování. Kromě trestu vězení soud muži uložil zaplatit odškodné dceři poškozené zhruba 700 tisíc korun. Rozsudek je pravomocný, žádná ze stran se proti němu neodvolala.

Muž příbuznou zavraždil loni 26. října vpodvečer, šlo o manželčinu babičku. Podle obžaloby příbuznou po předchozí rozepři napadl ve spíži a vstupních prostorách, kdy si z dílny k tomu účelu přinesl velkou sekeru. Ženu udeřil jednou do zadní části hlavy, poté co upadla, ještě do pravého ramene. „Bezprostřední příčinou smrti bylo rozsáhlé devastující zhmoždění mozkové tkáně," uvedla státní zástupkyně Eva Žďárská.

Rodina s dětmi i s babičkou žila ve společné domácnosti. Muž uvedl, že vztahy s babičkou nebyly dobré dlouhodobě. Toho dne se spolu pohádali. „Od rána do večera jsem pracoval na dvoře, pak mi řekla, že stejně nic nedělám. Začali jsme se hádat. Já tu hádku chtěl přerušit. Vrátil jsem se na dvůr, ale ona chtěla pokračovat, já vzal tu sekeru, neuvědomoval jsem si co dělám," uvedl Losman. Uvedl, že ji nechtěl zabít, přestože se o chvíli před tím přiznal ke vraždě s rozmyslem. „Je mi líto, co se stalo, chtěl bych to vrátit zpátky, ale už se to nedá," uvedl Losman. Uvedl, že by se chtěl celé rodině omluvit.

Muži hrozilo 12 až 20 let vězení. Vzhledem k tomu, že se plně doznal, státní zástupkyně i obhajoba navrhovala trest pod hranicí zákonné sazby. Soud k tomu přihlédl, stejně jako i k dalším polehčujícím okolnostem, muž například žil bezproblémovým životem. Muže zařadil i do mírnějšího typu věznice, tedy do věznice s ostrahou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Freepik.com

Štítky ČR, soud, vražda, Vyškovsko, sekera, věznice, okres Vyškov, Krajský soud v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na Vyškovsku zabil příbuznou sekerou, odsedí si deset a půl roku  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.