Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Vyškov spustil úsekové měření. Od začátku prosince rozdalo město 500 pokut

Úsekové měření v Brněnské ulici ve Vyškově odhalilo od svého spuštění v prosinci v tomto měsíci zhruba 500 hříšníků. Strážníci je předali ke zpracování odboru dopravy. Uvedl to mluvčí radnice Michal Kočí.

Brněnská ulice je na příjezdu do Vyškova směrem od Brna poměrně široká, dlouhá a především rovná. Některé řidiče proto svádí k rychlejší jízdě než k povolené padesátce. Nově zavedené úsekové měření má podle radnice vést ke zklidnění dopravy. Měřený úsek je dlouhý 888 metrů, měření je možné v obou směrech.

Pokuta začíná na pětistovce

„Z prosincového úsekového měření vyškovští strážníci předali bezmála 500 přestupků odboru dopravy, který je začal zpracovávat. Nejnižší pokuta je ve výši 500 korun, při překročení rychlosti o 20 km/h a více je dvojnásobná. Pokud někdo pojede třeba stovkou, čeká jej správní řízení," uvedl mluvčí.

Úsekové měření má donutit řidiče hlídat si tachometr po celé délce měřeného úseku. Pořizovací cena byla 890.000 korun včetně DPH. Ve Vyškově jde o novinku.

„Prioritní je pro nás bezpečnost obyvatel. Pokud si někdo myslí, že jde o nějaký skrytý výběr peněz, tak je na velkém omylu. Není výjimkou, že v mnoha lokalitách města auto prosviští i stovkou," uvedl starosta Vyškova Karel Jurka (ODS).


Od příštího roku budou na řidiče v Brně čekat kamery úsekového měření

Kamery, které byly nainstalovány do Husovického tunelu v rámci rekonstrukce, vyvolaly mezi veřejností velký ohlas. V návaznosti na to, že by měly po dokončení oprav měřit rychlost, vznesl kritiku například spolek Brno autem, podle nějž je...


Město loni koncem léta nakoupilo pro měření rychlosti další orientační radary. Původně mělo tři a podle potřeb je přemísťovalo do různých částí Vyškova. Přibyly dva, jeden je v Křečkovské ulici, druhý v Dědicích. Smyslem jejich pořízení byla podle radnice snaha preventivně působit na řidiče.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, PČR

Štítky Vyškov, měření, úsekové měření, policisté, rychlost, Brno, Karel Jurka, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškov spustil úsekové měření. Od začátku prosince rozdalo město 500 pokut  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.