Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Amfetaminem sjetý řidič se pokusil ujet policistům, vylétl ze silnice a narazil do stromu

Poměrně dramatický víkend zažili policisté na Vyškovsku. Vše začal v pátek v noci řidič, který nezastavil hlídce ivanovického dálničního oddělení Na D46 poblíž Vyškova reagoval na zřetelné pokyny k zastavení sešlápnutím plynu a zběsilým úprkem.

Daleko však neujížděl. Na sjezdu u Marchanic nezvládl řízení a narazil do stromu. Jako zázrakem se u nehody ani nezranil. Předběžný test na drogy u něj odhalil přítomnost amfetaminu. Navíc měl soudem nařízený zákaz řízení. 

„Případem se zabývají vyškovští dopravní policisté pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Na Vyškovsku řidiči holdovali drogám

Ani slavkovští policisté neměli v pátek silnice bez hříšníků. Přímo ve Slavkově u Brna narazili na řidiče, kterému naměřili 0,66 promile alkoholu. „U správního orgánu se bude zodpovídat z podezření z přestupku," upřesnila mluvčí. Muži hrozí tučná pokuta i zákaz řízení.

Stejně tak řidiči kontrolovanému v sobotu ve Vyškově. Ten měl zase pozitivní test na marihuanu. Stejný výsledek testu měl i bezmála třicetiletý šofér, kterého policisté kontrolovali nedělní noci na silnici I/50 ve Slavkově. O rok mladší řidič, jehož jízda skončila v neděli v noci ve Vyškově, měl pro změnu pozitivní test na pervitin.

Všichni budou nyní čelit přestupkovému řízení.

Foto ilustrační foto

Štítky drogy, řidiči, silnice, Vyškov, okres Vyškov, Slavkov u Brna

Amfetaminem sjetý řidič se pokusil ujet policistům, vylétl ze silnice a narazil do stromu  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.