Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jižní Morava má nového šampióna! Sedmiletý biker se stal mistrem Evropy v BMX

Na jižní Moravě vyrůstá nový budoucí talent světové kategorie. Teprve sedmiletý jezdec BMX Daren Dvořák před několika dny vyhrál 1. místo na Mistrovství Evropy ve francouzském Sarrians. Daren Dvořák jezdí za sportovní klub Biketeam Vyškov.

Časově i finančně náročný sport

„Daren jezdí bikros od svých 3,5 let. Na letošní závod do Francie jsme se vydali celá rodina v rámci dovolené,“ popisuje maminka Leona Brnková z Tišnova, kde rodina bydlí. Nezastírá, že sport je pro dítě i rodinu velmi časově a finančně náročný, stejně jako vybavení jezdce - speciální kolo, helma, chrániče, oblečení, cestování na vhodnou bikrosovou trať či závody.

Vyškov nabízí super zázemí

Dvakrát týdně Daren trénuje na dráze ve Vyškově, individuálně se mu věnuje slovenský trenér Peter Henky. Vyškovské bikery v Biketeamu vedou trenéři Jana Horáková a Matěj Chalupný. „Jsou skvělí a Dája je má moc rád, stejně jako ostatní kamarády z týmu. Jsou tam opravdu úžasné děti, které díky podpoře města Vyškov, sponzorům a nadšeným rodičům mohou tento sport provozovat“, vypráví maminka Leona.

„Jedním z motivátorů je pro Darena i táta Kamil, který kdysi, jako kluk, jezdil bikros a dnes se díky Dájovi musí občas pěkně hecnout, zvlášť když mu řekne: "Taťko, když to skočíš, tak já taky,“ usmívá se maminka.

Rodinný životní styl

Bikros je pro rodinu životní styl, pohltí jí téměř všechen volný čas. „Mladší syn Timon má kolo a bikros také naštěstí rád, tak snad budeme i nadále trávit víkendy společně na závodech či trénincích. Důležité je, že jsme spolu a děti mají smysluplnou náplň svých dnů, která pro jejich budoucí život bude určitě přínosem. Děti totiž potřebují „zaměstnat“ a sport je pro to ideální. Jsme na něj hrdí, víme však, že to není zadarmo, že „to“ nespadlo z nebe a že za tím stojí hlavně Dájova zanícenost, dřina, nadšení a touha se učit. Jsme vděční za zdravé děti a jejich úspěchy jsou pro nás jen bonusem. Budeme jim i nadále oporou a podporou, protože bez ní to v dnešní době ani nejde,“ uzavírá Leona Brnková. Daren Dvořák půjde po prázdninách do 2. třídy ZŠ Smíškova Tišnov.

Loni vyhrál Moravskou ligu, tedy seriál závodů na Moravě. Kromě toho získal stříbrnou medaili za druhé místo v Českomoravském poháru - celorepublikovém seriálu závodů, je i vicemistrem ČR 2017.

 

Autoři | Zdroj s použitím TZ

Štítky Daren Dvořák, bike, mistr evropy, bmx, Vyškov, Jihomoravský kraj, Evropa, sport, Sarrians, rodina, Tišnov, Francie, Jana Horáková, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Morava má nového šampióna! Sedmiletý biker se stal mistrem Evropy v BMX  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.