Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Kyjově dokončili největší investici v historii. Nový aquapark zaplnili první návštěvníci

Po více než čtyřiceti letech čekání se plavci v Kyjově dočkali krytého bazénu. Moderní aquacentrum, které dělníci dokončili po dvou letech stavebních prací, otevřelo své brány prvním návštěvníkům. Na ty v areálu, jenž je spojený s letním koupalištěm, čeká například tobogán nebo hvězdné nebe.

Na kyjovské koupaliště se návštěvníci po několika letech vrátili minulé léto. Bazény byly v havarijním stavu, trpěly velkými úniky vody a nutně potřebovaly opravit. K opravenému venkovnímu areálu se nyní připojilo kryté sportoviště, ve kterém lidé najdou místo k relaxaci i v zimních měsících.

Srdcem sportovního zařízení je plavecký bazén s pěti drahami s hloubkou od 1,2 do 1,6 metrů pro kondiční plavání i výuku malých plavců. Díky stavbě si město myslí také na plavecký oddíl, jenž by rozšířil nabídku aktivit.

„Pro ty, co upřednostňují klidnější prostředí, je určena druhá zóna. Dominantou je zážitkový bazén s teplotou vody 32 stupňů Celsia a vodními prvky v podobě masážních trysek, bazénových chrličů a tobogánu. Součástí je i vířivka,“ uvedl kyjovský starosta František Lukl (Sedmadvacítka nezávislých) a dodal, že pro rodiny s dětmi je k dispozici i brouzdaliště s atrakcemi.

Do druhého podlaží se vydají milovníci wellness, kteří najdou čtyři sauny a parní kabinu. Chystají se i populární saunové ceremoniály, k dispozici jsou také masáže, bar, ochlazovací bazének a relaxační místnost s hvězdným nebem. Zájemci se můžou vydat i na tři venkovní terasy.

Letní část dodělali loni

První část nového aquacentra stavbaři dokončili loni rekonstrukcí venkovního koupaliště. Za 70 milionů korun v areálu vyrostly tři bazény s dalšími atrakcemi, obměny se dočkala i technologická část areálu. Po původním zařízení z přelomu padesátých a šedesátých let, ve kterém se natáčel dobový snímek o Alexandru Dubčekovi, tak nezbyly žádné stopy.

Kryté koupání, o kterém se ve městě na Hodonínsku mluvilo čtyři dekády, je nyní harmonicky spojené právě s letní částí koupaliště, což umožňuje plynulý provoz bez ohledu na sezonu. Obě části se doplňují a využívají společné zázemí. 

Za bezbariérový aquapark pro 220 osob radnice zaplatila zhruba 325 milionů, a projekt se tak stal největší investiční akcí v historii Kyjova. Komplex dostal kromě nové podoby také nový název, a to v podobě slovní hříčky. Jmenuje se Aqua v parku, což odkazuje na bazén umístěný v městském parku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Kyjov

Štítky Hodonínsko, Kyjov, sport, koupaliště, bazén, relax, aquacentrum, plavání, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kyjově dokončili největší investici v historii. Nový aquapark zaplnili první návštěvníci  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.