Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V jihomoravské zoo končí s chovem bílých lvů. Posledního samce pošlou na Slovensko

S chovem lva jihoafrického, který je známý pro svoji bílou barvu, se loučí v hodonínské zoo. Poslední zástupce druhu, jedenáctiletý samec, zahradu opouští. Po deseti letech najde šelma nový domov ve slovenské Bratislavě. Do prázdného výběhu ale brzy přijede náhrada.

Chovatelé a návštěvníci se s dvousetkilovým samcem rozloučí v pátek 10. března, kdy se zvíře přesune do Zoo Bratislava. V tamní zahradě na něj čeká starší samice, s kterou vytvoří chovný pár. Lev byl v jihomoravské zoologické zahradě oblíbenou atrakcí.

I v Hodoníně měl samec svoji družku. Loni v srpnu však přišla smutná zpráva o úmrtí nemocné lvice. Samice trpící srdečním onemocněním podlehla vážným komplikacím. „Na svět spolu přivedli celkem šest mláďat, dvě v roce 2018 a čtyři roku 2020. Lvíčata později putovala do zoo v Litvě a Venezuele," informoval mluvčí Zoo Hodonín Ivo Cencinger.

Jedenáctiletého lva jihoafrického, jehož zástupci se ve volné přírodě nacházejí pouze na jednom místě Jižní Afriky, nahradí v zoologické zahradě mladý pár lvů berberských. Podle Cencingera jsou lvi berbeští největší v přírodě vyhynulé africké šelmy. „Samice přicestuje ze Zoo Plzeň a samec z německé Zoo Neuwied. Jde zároveň o přirozenou obměnu druhové skladby v naší zoo," uvedl mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Hodonín

Štítky zoo hodonín, lev jihoafrický, chov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihomoravské zoo končí s chovem bílých lvů. Posledního samce pošlou na Slovensko  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.