Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Hodonínsku vykázali policisté během jednoho týdne z domu dvě ženy za domácí násilí

O tom, že domácí násilí samo od sebe neskončí, se přesvědčili během krátké doby policisté na Hodonínsku. Opět se ukázalo, že některé rodinné neshody mají tendenci eskalovat a rodinní příslušníci potřebují pomoc, podporu či ochranu. Tentokrát ovšem byly případy něčím neobvyklé – v roli agresorů figurovaly totiž ženy.

V úterý 13. února rozhodli poicisté o vykázání třicetileté ženy, která žila ve společné domácnosti s matkou a prarodiči. Žena opakovaně urážela členy rodiny, požadovala od nich peníze a dokonce jim vyhrožovala zabitím. Tato atmosféra panovala v rodině již delší dobu, nicméně v úterý celá situace opět vygradovala. Agresivní žena zaútočila na svého dědečka. Rodině nezbylo nic jiného, než se obrátit na policii. „Kolegové zhodnotili veškeré okolnosti a rozhodli se k radikálnímu řešení – agresivní ženu vykázali ze společného obydlí," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová,

Další případ se odehrál opět na Hodonínsku a také zde byla hlavní aktérkou žena. Čtyřicetiletá dcera měla již delší dobu neshody se svým otcem. Častokrát na něj křičela, nadávala mu a několikrát ho dokonce začala fyzicky mlátit. To se stalo i minulý týden. Dcera na svého pětasedmdesátiletého otce zaútočila tak, že mu způsobila podlitiny a modřiny. „S ohledem na stupňující se útoky od slovních vulgarit až po fyzický útok, rozhodli kolegové také v tomto případě o vykázání," shrnula Haraštová.

Důležité je nebát se zavolat policii

„Jak je patrné z uvedených kauz, soužití s agresivní osobou může být značně nebezpečné. V takovém případě zakládá zákon oprávnění policii vykázat agresora z bytu nebo domu, jakož i z bezprostředního okolí společného obydlí," uzavřela Haraštová.

Řešení problému domácího násilí není podle policistů jednoduchou záležitostí, vystoupit ze začarovaného kruhu představuje pro oběť vždy velkou dávku odvahy a síly. Důležité je, aby se oběť nebála obrátit se na policii a další pomáhající instituce, které jí poskytnou pomoc a ochranu.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky domácí násilí, ženy, napadení, Hodonínsko, okres Hodonín, rodina, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hodonínsku vykázali policisté během jednoho týdne z domu dvě ženy za domácí násilí  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.