Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Šlapanice na Brněnsku postaví dům s obchody i krizovým bytem

Ve Šlapanicích na Brněnsku se začne příští rok v lednu stavět multifunkční dům, který poskytne prostory pro obchody, ordinace i krizový byt. Vznikne místo současných již nevyhovujících budov, které jsou v Čechově ulici a tvoří nároží s ulicemi Karla Čapka a Nádražní a půjdou k zemi. Hotový má být do konce října roku 2025, řekla vedoucí odboru investic na městském úřadě Hana Strnadová.

V jednom z domů, které čeká demolice, byl second hand a občerstvení s kebabem, v sousedním přízemním domku bylo květinářství či laminovací služby. Na volném prostranství stál také dřevěný stánek s pečivem. Celou plochu zaujme dvoupodlažní budova, za kterou město zaplatí podle schválené smlouvy se stavební firmou 65 milionů korun. "Podařilo nám také získat dotaci 26,6 milionu korun na regeneraci brownfieldů pro podnikatelské využití," řekla Strnadová.

Jelikož na protější straně ulice je supermarket, lidem se v místě rozšíří nabídka zboží, které budou moct na jednom místě koupit. Součástí nového domu budou obchodní jednotky, ordinace včetně veterinární, budou zde také veřejné záchody a město část využije také jako sklad či archiv. Pro případné potřeby zde bude fungovat krizový byt. „Dům tak zvýší občanskou vybavenost města," doplnila Strnadová.

Šlapanice mají necelých 8 tisíc obyvatel a v minulých letech se intenzivně rozvíjela bytová výstavba, za 20 let se počet obyvatel zvýšil zhruba o 1500. Dále už by se příliš rozšiřovat neměly i díky tomu, že v loni schváleném územním plánu se snížila velikost zastavitelných ploch ze 120 na 30 hektarů. Aktuálně je největší rozvojovou plochu areál bývalého cukrovaru, který bylo nutné zbavit ekologické zátěže. První projekty by se mohly začít uskutečňovat v příštím roce. Mají zde být byty, společenské centrum, lékařský dům, park i hřiště.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šlapanice

Štítky Šlapanice, Výstavba, Investice, Jihomoravský

Šlapanice na Brněnsku postaví dům s obchody i krizovým bytem  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.