Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Brněnsku sní o nové poliklinice. Stavět chtějí do dvou let

Židlochovice na Brněnsku dokončily studii na stavbu nové polikliniky a chtěly by ji, pokud to bude možné, v roce 2025 začít stavět. Nová budova má stát mezi hlavní silnicí od Brna a sídlištěm Družba. Město odhaduje, že za stavbu zaplatí 250 milionů korun, řekl starosta Jan Vitula (Vaše Židlochovice).

Město se do velké investice pustilo kvůli tomu, že poliklinika je dosud v bývalé, staré budově okresního soudu na náměstí, která už nevyhovuje současným potřebám a je energeticky velmi náročná. Navíc zde město platí nájem, protože dům patří soukromému vlastníkovi. Město kvůli stavbě založilo společnost s ručením omezením, která bude mít stavbu na starosti. Při tvorbě studie pracovalo podle starosty s odborníky tak, aby nové zázemí maximálně vyhovovalo požadavkům lékařů.

„Teď je potřeba rozjet změnu územního plánu a když to dobře půjde, budeme příští rok dělat projekt pro stavební povolení a za dva roky bychom mohli stavět. Budeme to dělat bez dotace. Je to sice hodně peněz, ale máme to vymyšlené, jak to udělat," řekl Vitula. Zmínil však, že město bude případně čekat na nižší úrokové sazby, než jsou dnešní. Město si totiž bude část peněz půjčovat a současné sazby jsou podle starosty příliš vysoké.

Židlochovice mají pouze zhruba 3700 obyvatel, ale poliklinika je spádová pro řadu okolních obcí. Za některými lékaři jezdí pacienti i z velké dálky.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Židlochovice

Štítky Židlochovice, Poliklinika, Stavba, Investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brněnsku sní o nové poliklinice. Stavět chtějí do dvou let  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.