Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Máme nyní více práce, než zvládneme, bouří se úředníci v Židlochovicích

Starosti a práce přibyla jihomoravským úředníkům, kterým narostly povinnosti poté, co skončil úřad v Sokolnicích na Brněnsku. Tamější agenda připadla pracovníkům ve Šlapanicích a Židlochovicích, kteří na vyřizování více žádostí nemají čas, peníze ani motivaci.

Jihomoravský kraj odebral působnost stavebnímu úřadu v Sokolnicích letos v červenci. Od začátku září se agenda přesunula na stavební úřady ve Šlapanicích a v Židlochovicích, která fungují jako obce s rozšířenou působností. Tam by se ohledně staveb, povolení a kolaudací měli nově obracet lidé z Měnína, Moutnice, Nesvačilky, Těšan a Žatčan. Úředníci ale na větší množství práce nemají kapacitu.

„Městský úřad Židlochovice není schopen v takto krátké době zajistit vhodné prostory a kvalifikované pracovníky,” uvedl k problematické situaci starosta Židlochovic Jan Vitula (Vaše Židlochovice). Kromě pracovníků chybí také finance. Město žádalo o speciální finanční injekci od ministerstva, prozatím ale neúspěšně.

V současné době tedy nemůže stavební úřad agendu pro zmíněné obce vykonávat. „Děláme však vše pro vyřešení situace, aby občané těchto obcí mohli být našim stavebním úřadem obslouženi,” dodal Vitula.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Wikimedia Commons

Štítky Stavební úřad, Nedostatečná kapacita, Finance, Židlochovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máme nyní více práce, než zvládneme, bouří se úředníci v Židlochovicích  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.