Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Razie na Brněnsku. Celníci naběhli na dealera, který z drog živil rodinu

Stovky kilogramů drog pustil podle celníků do oběhu muž z jižní Moravy. Dealer, který byl na drogovém trhu známou firmou, si liboval v prodeji konopí i metamfetaminu. Prodejem si vydělal osm milionů korun, které investoval do nákupu pozemku a rodinného života.

Po měsících prověřování dealerových aktivit spadla klec, když celníci vtrhli na devatenáct pozemků na Brněnsku, Ostravsku a Hodonínsku. Při prohledávání zajistili deset lidí, kteří se podíleli na výrobě a distribuci omamných látek. „Zajistili varnu metamfetaminu, půl kilogramu metamfetaminu, prekurzory k jeho výrobě, jeden a půl kilogramu konopí, tekutou extázi, pozemek v hodnotě 3, 5 milionu korun, 700 tisíc korun v hotovosti, 700 tisíc korun na bankovním účtu, výpočetní techniku a další důkazní materiály," popsala mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková.

Konopí i MDMA

Podle celníků měl muž prodat osmdesát kilogramů konopí a dvě kila MDMA polskému kupci, který si ve své zemi vybudoval odběratelskou síť. Při obchodování, do něhož zapojil také svou manželku, si Čech přilepšil prodejem stovek kilogramů drog.

„Drogy ukrýval v bytě a v pronajatých garážích. Obchodem s drogami si mohl vydělat osm milionů korun. Peníze použil na nákup pozemku a na rodinné výdaje," informovala Kaňková s tím, že zkušený pachatel byl už dříve za podobnou činnost trestán na Slovensku.

Na drogové scéně se muž pohyboval více než deset let. „Za nezákonné jednání hrozí hlavnímu pachateli osm až dvanáct let trestu odnětí svobody, přičemž stále existuje možnost překvalifikování skutku na vyšší sazbu deset až osmnáct let trestu odnětí svobody," řekla Kaňková.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa

Štítky celní správa, razie, zásah, drogy, pozemek, Brněnsko, konopí, Jihomoravský kraj, okres Hodonín, okres Ostrava-město, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Razie na Brněnsku. Celníci naběhli na dealera, který z drog živil rodinu  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.