Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sekerou napadl rodinu. Místo dvacetiletého trestu se útočník léčí v Brně a má vycházky

Obrovská tragédie se odehrála loni na podzim v Tišnově na Brněnsku, kde útočník vzal sekeru a bezhlavě zaútočil na svoji rodinu. Nyní agresor pobývá na brněnské psychiatrii a má povolené vycházky. Pachatel je totiž podle Krajského státního zastupitelství v Brně psychicky nemocný a za krvavou spoušť, kterou způsobil, nenese odpovědnost.

Policejní sirény se tišnovskou Jungmannovou ulicí rozezněly poté, co se za zdmi jednoho z rodinných domů odehrálo neštěstí. Útočník napadl v říjnu 2021 pět členů domácnosti a všechny vážně zranil. V domě bydleli prarodiče se synem, jeho manželkou a dvěma dětmi. Sekeru měl vzít do rukou zeť nejstarších obyvatel, který přišel na návštěvu.

K obrovskému neštěstí došlo včera v jednom z rodinných domů v Tišnově na Brněnsku. V podvečer měl útočník napadnout členy rodiny. Záchranáři měli v péči šest pacientů, pět z nich utrpělo vážná zranění, řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová....

Po surovém útoku skončily oběti v nemocnici, oba prarodiče leželi ve vážném stavu na ARO. Zadrženého muže tehdy poslali policisté do vazby a podle vyjádření mluvčího Pavla Švába mu hrozilo dvacet let za mřížemi, případně i výjimečný trest. 

Do vězení se ale agresor nedostal. Podle znaleckého posudku trpěl útočník v době incidentu závažnou duševní poruchou s bludy, kvůli které se nebyl schopný ovládat. Nyní podstupuje ochranné psychiatrické léčení v Brně. Součástí ústavní léčby jsou k překvapení napadené rodiny také vycházky, které má muž povolené od poloviny srpna. O vývoji případu nepříčetného agresora informovala Česká televize (ČT). 

Sečné rány na hlavě i rukou

Otřesení příbuzní si po napadení nesou následky. Skončili se sečnými ránami na hlavě i končetinách, jedna z obětí přišla o levé oko. Ke zraněním se nyní přidávají také obavy kvůlli volnému pohybu útočníka. Příbuzný totiž bydlí nedaleko. „Bojíme se vyjít ven, jsme i přes den zamčení doma. Bydlí 410 metrů od nás, to je sedm minut chůze,“ řekla v reportáži ČT poškozená.

Podle slov ředitele Psychiatrické nemocnice Brno, která na agresora dohlíží, Pavla Mošťáka bývají vycházky běžnou součástí léčby. „Jsou povolovány výlučně až poté, kdy se stav našich nemocných dostatečně stabilizuje a kdy nehrozí bezprostřední riziko neadekvátního jednání," řekl ČT lékař. 

Brňané zuří jen Facebooku

Zvrat v případu vyděsil také Brňany, kteří se do znaleckého posudku pustili na Facebooku. V brněnské městské části Černovice, kde se psychiatrická nemocnice nachází, ale zatím obavy nikdo neprojevil, alespoň ne na radnici. „Žádné stížnosti na vycházky pacientů jsem od lidí v poslední době nezaznamenala. Jako aktuální problém vnímají občané spíše party mladých lidí, kteří se chovají nevhodně v parcích,“ řekla Drbně místostarostka Černovic Šárka Korkešová (nez. zvolena za ANO) s tím, že kvůli výrostkům přibyly na některých veřejných místech kamery.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky ČR, kriminalita, zranění, napadení, Tišnov, rodina, Brno, Krajské státní zastupitelství v Brně, Česká televize, Brněnsko, Pavel Šváb, Facebook, Černovice, Psychiatrická nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sekerou napadl rodinu. Místo dvacetiletého trestu se útočník léčí v Brně a má vycházky  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.