Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Brněnsku chytili známého recidivistu, který poslouchá špatné rady kamaráda

Důvod k zamyšlení má dvaatřicetiletý recidivista, který se znovu neplánovaně setkal s policisty. Na radu kamaráda se přestěhoval do rekreační chaty nedaleko Popovic na Brněnsku, o níž si myslel, že nikomu nepatří. Z omylu ale potížistu vyvedla majitelka nemovitosti i přivolaná hlídka, a si má s přítelem co vysvětlovat.

Čtyřicetiletá vlastnice objektu dorazila na chatu, aby nabrala síly a zkontrolovala stav obydlí. Že není něco v pořádku zjistila hned při příjezdu. Její pozornost upoutala díra v plotu, rozbité okno i dveře. Ženu okamžitě napadlo, že příbytek slouží jako útočiště nezvanému hostovi. Vytočila proto tísňovou linku 158, aby přijela na pomoc. Policisté v chatě objevili starého známého.

Muž přiznal, že ve víkendovém obydlí přebývá nejméně tři týdny. Za tu dobu stačil poničit vodní čerpadlo, z objektu zmizely dvě plynové lahve a další věci. Ke škodě, která se podle majitelky vyhoupla na nejméně padesát tisíc korun, je nutné připočíst náklady na opravu poničeného plotu, dveří a okna,“ popsal mluvčí policistů Bohumil Malášek

Přivolané strážce zákona zajímalo, proč se zloděj vkrádá do cizího objektu. Pachatel okamžitě nabídl vysvětlení. Sdělil, že ho k akci přiměla podivná situace. „Nějaký jeho kamarád mu prý poradil, že objekt je neužívaný a že v něm může klidně pobývat. Policisté ale výmluvu nepřijali. Muž musí nyní počítat se stíháním za poškození cizí věci, krádež a porušování domovní svobody,“ dodal Malášek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, chata, Vloupání, Recidivista, Brněnsko, Popovice, rada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brněnsku chytili známého recidivistu, který poslouchá špatné rady kamaráda  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.