Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zfetovaný muž na Brněnsku pokousal a zkopal tři záchranáře

Jihomoravští záchranáři v posledních týdnech nestíhají. S přibývajícím množstvím pacientů s covidem-19 i dalšími respiračními onemocněními jsou vytížení a v sanitkách jim musejí vypomáhat hasiči. A aby toho nebylo málo, potýkají se také s fyzickými útoky. Hned tři členy zdravotnické posádky na Brněnsku napadl zfetovaný muž.

Víkendovou službu zkazil jihomoravským záchranářům muž v Modřicích na Brněnsku, který si svojí těžkou intoxikací způsobil poranění. Když k němu zdravotníci dorazili a chtěli jej ošetřit, ukázalo se, že má v sobě dotyčný ještě dost sil na to, aby projevil svoji agesi. Na tři členy totiž hrubě zaútočil. Při nečekaném ataku použil pěsti, záchranáře kopal, škrábal i kousal.

Dva z napadených dravotníků museli být po útoku ošetření v nemocnici. Zranění navíc utrpěli také hmotnou škodu. Zfetovaný muž jim totiž poškodil hodinky i brýle. Škody sčítají záchranáři také na sanitním voze.

„Jsme na hraně svých možností, výjezdy k pacientům, kteří si svůj zdravotní stav vědomě poškodili požitím návykových látek, nám velmi ztěžují naši současnou situaci. Napadení našich posádek, které přijedou na místo, aby pomohly, pak považujeme za mimořádně závažné jednání, které nemůžeme ponechat bez odezvy. Případem se zabývá Policie České republiky,“ řekla dnes k incidentu mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, zdravotníci, napadení, policie, Brněnsko, Modřice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž na Brněnsku pokousal a zkopal tři záchranáře  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.